fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool krant

13-12-2012

11 december 2012
Naar aanleiding van het vak Journalistiek heeft leerling Nizar Amine het initiatief genomen om een IMC Weekendschool krant te gaan maken. Hierbij volgt het eerste artikel van zijn hand.

IMC Weekendschool Noord heeft op zondag 9 december een bezoek gebracht aan de redactie van Trouw.
De groep van docenten Nina en Eleni zijn met de bus naar de redactie van Trouw gereisd. De krant bestond al in de Tweede Wereldoorlog, het was toen een ondergrondse krant en dus illegaal in die tijd. Gedurende deze periode waren de Duitsers de baas in Nederland. De Duitsers wisten niet waar de krant gedrukt en verspreid werd. We hebben veel mensen geïnterviewd zoals Sjaak, die werkt op de fotoafdeling. Hij maakt de omgeving van de krant; de kopjes ruimte en ook zorgt hij dus voor de foto’s.
De hoofdredacteur, Willem Schoonen hebben wij ook ontmoet. Hij heeft veel werk en ik denk dat de journalisten niet van vergaderingen houden. Ook is er een economie afdeling, een afdeling voor buitenlandsnieuws, enzovoort. Op een zondag zijn er niet zoveel redacteurs en journalisten aanwezig, er zijn er maar een paar die dan werken.
We waren in een heel groot gebouw met drie verdiepingen, daar zaten ook andere kranten: de  Volkskrant, Trouw en Het Parool.

Schrijver van het artikel: Nizar Amine, leerling eerste jaar IMC Weekendschool Amsterdam Noord, klas 1B.