fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool luidt gong voor start alumni zomerkamp

11-08-2014

11 augustus 2014
Met een slag op de gong viert IMC Weekendschool de start van het nieuwe schooljaar voor haar alumninetwerk. Het nieuwe schooljaar begint met twee zomerkampen. Op maandag 11 augustus start het tweede kamp. Tijdens deze zomerkampen krijgen de alumni verschillende workshops en masterclasses van betrokken gastdocenten.

IMC Weekendschool biedt een manier om de toekomstperspectieven van gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit economisch zwakke wijken te verbreden. Dit doet de weekendschool door aanvullend onderwijs op zondag. Tijdens deze lessen bieden vakinhoudelijke experts de kinderen een interactief kijkje in interessante vakgebieden. Alle lessen worden gegeven door enthousiaste professionals zoals ondernemers, verpleegkundigen, rechters en kunstenaars.
De leerlingen komen zo in aanraking met diverse beroepsgroepen en sectoren en krijgen een breed beeld van de samenleving zodat zij beter gemotiveerde keuzes kunnen maken voor opleiding en beroep. De weekendschool biedt op die manier als sinds 1998 aanvullend onderwijs en wordt gefinancierd door meer dan
honderd bedrijven en fondsen.

ING is al twee jaar lang één van de belangrijkste sponsors van de weekendschool. Een belangrijk onderdeel van de samenwerking is dat ING medewerkers gastlessen over leren omgaan met geld, workshops voor de alumni of algemene begeleiding verzorgen. Alumna, Candice Lepelblad, luidt de gong in het gezelschap van andere alumni en vertegenwoordigers van partner ING.

Kijk ook naar het filmpje over de opening van de Amsterdamse Beurs.