fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool on Tour Breda van start!

01-02-2018

Een nieuwe loot aan de boom van ons weekendschool onderwijsprogramma voor nieuwkomers: IMC Weekendschool on Tour opende afgelopen week zijn deuren voor leerlingen van Basisschool de Fontein in Breda.

In aanwezigheid onder meer Onderwijswethouder Haagh van Breda en alle nieuwe leerlingen werd de vestiging ceremonieel geopend met het knippen van linten. ‘On Tour’ in Breda is inmiddels alweer de zesde locatie waar Weekendschool onderwijs wordt aangeboden aan nieuwkomers; kinderen van migranten of vluchtelingen.

Gaaf
Timon ter Avest en Pjotr van Leeuwen beten vervolgens het spits af als eerste gastdocenten. De jonge en enthousiaste studenten van de st Joost kunstacademie hebben met veel succes de eerste les over kunst gegeven. Ze waren verbaasd over hoeveel de leerlingen al wisten over kunst en geholpen door een hele mooie presentatie over kunst uit alle werelddelen hebben zijn ze flink de diepte in gegaan over kunst. Daarna het leukste natuurlijk, het zelf maken van kunst. Reactie achteraf: ‘Wow dit was gaaf om te doen!’

Een warm bad
‘Breda voelt aan als een warm bad’, zegt coördinator IMC on Tour in Breda, Aucke Seekles. ‘De mensen tonen onmiddellijk grote betrokkenheid’. Dit bleek helemaal toen wethouder Haagh en de aanwezige journalisten zich direct opgaven als gastdocenten om later dit jaar zelf in de klas te komen staan om lessen over politiek en journalistiek te verzorgen.

IMC Weekendschool on Tour Breda is de komende tijd op zoek naar meer potentiële gastdocenten die interessante lessen kunnen geven aan deze leerlingen. Lessen die letterlijk hun ogen openen en hun (leef)wereld doen groeien. Ook zijn we hard op zoek naar bedrijven en partners om bij te dragen aan excursies of middelen en een groter bereik mogelijk te maken. Bent u of kent u deze mensen of bedrijven of heeft u andere ideeën of mogelijkheden dan horen wij heel graag van u.

LEES HIER HET ARTIKEL dat dagblad BN De Stem schreef naar aanleiding van de opening van onze vestiging in Breda.