fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool ontvangt donatie tijdens Goed Geld Gala

16-02-2018

In Koninklijk Theater Carré heeft IMC Weekendschool donderdagavond 500 duizend euro in ontvangst mogen nemen tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij.

Tijdens het gala werd bekend gemaakt dat er dit jaar opnieuw een recordbedrag van 357 miljoen euro naar goede doelen gaat, met dank aan de 2,9 miljoen deelnemers aan de Postcode Loterij.

IMC Weekendschool mocht dit jaar weer het prachtige bedrag van 500 duizend euro in ontvangst nemen. Ook de zeven vorige jaren heeft IMC Weekendschool eenzelfde bijdrage van de Nationale Postcode Loterij ontvangen. ‘Dat de Nationale Postcodeloterij het werk van de weekendschool al meer dan 10 jaar mede mogelijk maakt, is voor ons ook een enorme morele steun in de rug’. aldus Directeur Marion Weijman (links op foto, naast oud-leerling Youssra Ahfesi). ‘Dankzij deze geweldige donatie kunnen wij ook het komende jaar weer heel veel gemotiveerde jongeren laten genieten van weekendschool onderwijs en ze daarmee voorbereiden op hun toekomst. Daarvoor willen wij alle deelnemers aan de Postcode Loterij bedanken!’

Vrouwen- en kinderrechten

De Postcodeloterij doneerden in totaal aan 112 goede doelen, waaronder ook veel organisaties die zich hard maken voor milieubescherming, zoals de Waddenvereniging en het IVN. Ook de bescherming  van vrouwen- en kinderrechten geniet veel steun van de NPL. Zo ontving Rutgers een donatie van 11,9 miljoen euro uit het Droomfonds van de Postcode Loterij. De organisatie gaat hiermee wereldwijd veilige abortusmiddelen beschikbaar maken en vrouwen in Ethiopië en Kenia voorlichten over voorbehoedsmiddelen en veilige abortus.

Leonardo DiCaprio

Acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio was dit jaar uitgenodigd als key note speaker en sprak namens de door hem in 1998 opgerichte stichting, de Leonardo DiCaprio Foundation (LDF). In zijn speech sprak hij zijn zorg uit over de onomkeerbare effecten die hebzucht en onverschilligheid hebben op onze planeet. ‘Als we meer vernieuwers hebben als de Postcode Loterij, die zorgen voor veel geld waarmee we een echt, tastbaar verschil kunnen maken, dan hebben we een kans dat we het tij nog kunnen keren en deze prachtige planeet kunnen beschermen’, aldus Di Caprio. Na zijn speech ontving hij 900.000 euro voor zijn foundation.