fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool ontvangt prachtige donatie tijdens Goed Geld Gala

05-03-2019

In Koninklijk Theater Carré heeft IMC Weekendschool maandagavond 500 duizend euro in ontvangst mogen nemen tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij.

Tijdens het gala werd bekend gemaakt dat er dit jaar opnieuw een recordbedrag van 370 miljoen euro naar goede doelen gaat, met dank aan de ruim 3 miljoen deelnemers aan de Postcode Loterij.

Simon Tesfahuney, oud-leerling en ambassadeur van de weekendschool, met cheque

IMC Weekendschool behoorde voor de het achtste jaar op rij tot de goede doelen. ‘Wij zijn alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij en de NPL zelf zeer dankbaar voor de mooie bijdrage van 500.000 euro’, aldus Directeur Marion Weijman. ‘Het was een avond vol optimisme met prachtige keynotes van minister Sigrid Kaag en Speciaal VN-gezant Gordon Brown over het belang van het werk van de goede doelen en het zorgen voor elkaar.’

Klimaatverandering
De Postcodeloterij doneerde in totaal aan 117 goede doelen, waaronder ook veel organisaties die zich hard maken voor milieubescherming, zoals de Waddenvereniging en Vogelbescherming Nederland. Organisaties die werken aan het tegengaan van klimaatverandering en natuur beschermen en herstellen, krijgen dit jaar ruim 51 miljoen euro extra. Zo krijgen het Wereld Natuur Fonds en Greenpeace elk 2 miljoen euro extra om het bedreigde Amazonegebied in Brazilië te beschermen.

Gordon Brown, oud-premier van het Verenigd Koninkrijk, neemt samen met zijn vrouw Sarah Brown, oprichter van Theirworld, een cheque voor kinderrechtenorganisatie Theirworld in ontvangst (foto: Roy Beusker)

Mensenrechten
Enkele bijzondere schenkingen zijn er voor kinderrechten, de bescherming van mensenrechten en onderzoeksjournalistiek. Theirworld, een organisatie die de toegang tot onderwijs wil verbeteren voor kinderen in conflictgebieden, krijgt ruim 3 miljoen euro.  Dorine Manson, managing director Nationale Postcode Loterij: ‘De natuur op onze planeet staat onder grote druk door klimaatverandering en de aantasting van ecosystemen. De Postcode Loterij ondersteunt al jaren goede doelen organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor een betere wereld. We zijn trots dat we een aantal van hen vandaag met extra donaties kunnen ondersteunen, dankzij onze trouwe deelnemers. Zij maken het verschil.’

De Postcode Loterij heeft sinds 1989 ruim 5,8 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven.

Oud-leerling Simon Tesfahuney, medewerker Tamara Steen, NPL-ambassadeur Humberto Tan, directeur Marion Weijman en oud-leerling Samuel Kassa (foto: Roy Beusker)