fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool op de koffie bij de Tweede Kamer

12-09-2016

Met luid applaus werd begin dit jaar bij het jubileum van IMC Weekendschool vestiging Tilburg het cadeau van Tilburgs burgemeester Noordanus in ontvangst genomen: een volledig verzorgde trip naar de Tweede Kamer voor de gehele vestiging.

IMC Weekendschool Tilburg bezoek Tweede KamerOp de dag van vertrek naar Den Haag waren de decibellen iets minder heftig aanwezig. Dat had niets te maken met de opkomst, maar vooral met het vroege uur en omdat het de laatste week van de zomervakantie is. “Juffrouw, ik ben echt niet meer gewend om zo vroeg op te staan hoor, nu maar hopen dat die ministers hetzelfde doen,” verzucht 11-jarige Abdurrahman bij vertrek. Het duurt niet lang of de sfeer zit er alweer goed in. Eén bus met de jongste leerlingen vertrekt naar Madurodam voor een interactief miniatuur Binnenhofspel. Hun eindbestemming is een rondleiding Binnenhof in het groot.

IMC Weekendschool bezoek Tweede KamerDe andere groep begint met een vermakelijke iPad-tour nabij het Buitenhof, krijgt een rondleiding door de Tweede Kamer, speelt een spetterende quiz in het hol van de leeuw en maakt als klapper op de vuurpijl kennis met twee echte Tweede Kamerleden, SP-coryfee Harry van Bommel en Tunahan Kuzu, Kamerlig voor de partij DENK. Onderwerpen die aan bod komen: vluchtelingen, racisme en verdeling. Dat zet iedereen op het puntje van de stoel. “Gelukkig dat ik er toch uit ben gekomen vanmorgen,” besluit Abdurrahman. “Dit had ik niet willen missen, maar komt Geert ook nog?”