Vacature: IMC Weekendschool op zoek naar Jaarcoördinator in Den Haag

18-10-2019

IMC Weekendschool zoekt in Den Haag een nieuwe Jaarcoördinator!
Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing? Ben jij nieuwsgierig naar de wereld en op zoek naar mogelijkheden om leerlingen, vak-experts en bedrijven met elkaar te verbinden? Ben jij een gedreven onderwijsondernemer die onze vestiging helpt groeien? Sta jij sterk voor een grote groep leerlingen (10-14 jaar) en wil jij een lichting leerlingen op zondag begeleiden? Wij horen graag jouw verhaal!

Over IMC Weekendschool
IMC Weekendschool biedt aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren. De weekendschool biedt een driejarige opleiding voor jongeren gericht op het ontwikkelen van brede algemene kennis, het ontdekken van individuele interesses en de ontmoeting met bevlogen professionals. Op zondagen maken deze jongeren kennis met uiteenlopende vakgebieden uit de wereld van techniek, cultuur, maatschappij, zorg en het bedrijfsleven. Daarbij stimuleren we onze leerlingen om met volle overtuiging hun interesses en talent te volgen. Elke les richten we zo in dat er momenten ontstaan die de leerlingen bijblijven, die hun horizon verbreden en hen de motivatie geven hun dromen na te jagen. Na het 3-jarig curriculum hebben de gediplomeerden toegang tot het IMC Alumni-programma met een inspirerend vervolgaanbod, onderlinge uitwisseling, gerichte masterclasses en concrete carrièrekansen.

Op de weekendschoolvestiging
Een weekendschoolvestiging heeft drie jaargroepen. Iedere jaargroep volgt drie jaar lang het programma en bestaat uit twee klassen van gemiddeld 20 leerlingen. Een nieuwe lichting wordt geworven op verschillende basisscholen (groep 7) in de wijk. Elke vestiging heeft een gedreven team van 3 Jaarcoördinatoren, 3 tot 6 klassendocenten en een alumni-coördinator. Wij dromen groots, zijn in ontwikkeling en zetten praktische stappen om onze doelen te bereiken. Wij verwachten van onze nieuwe collega hetzelfde.

Jaarcoördinator: 24 – 28 uur per week
De jaarcoördinator is verantwoordelijk voor zijn/haar jaargroep. De jaarcoördinator ontwerpt en organiseert door de week de weekendschoolvakken en voert deze op zondag samen met de gastdocenten en een klassendocent uit. Hij/zij trekt inspirerende gastdocenten aan en zorgt voor optimaal contact met de leerlingen, vrijwilligers, ouders en partners. Ook voert de jaarcoördinator taken uit voor de ontwikkeling van de vestiging Den Haag; met name het uitbreiden en activeren van het vakinhoudelijke, sponsor-en alumni netwerk.

Jouw functie bestaat uit de volgende werkzaamheden:

• Aansturen van de lessen en leerlingen op zondag; beheersen van klassen-en leerklimaat.
  • Organiseren, vormgeven, uitvoeren en evalueren van vakken en lessen.
  • Werven, instrueren en begeleiden van gastdocenten, klassendocenten, stagiairs en vrijwilligers.
  • Contact onderhouden met leerlingen, oud-leerlingen en ouders
  • Het werven van leerlingen voor de weekendschool, contact onderhouden met basisscholen
  • Actief gebruik en onderhoud van database (CRM) en andere informatiesystemen.
  • Bijdragen aan de ontwikkeling, kwaliteit en zichtbaarheid van de vestiging.
  • Samenwerken met Conceptbegeleiding ten behoeve van de bewaking en ontwikkeling van het IMC Weekendschool concept.
  • Verstrekken onderzoeksgegevens aan Research & Development

Wat bieden wij jou?
Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega’s die hart hebben voor jongeren, onderwijs en maatschappelijke mogelijkheden. IMC Weekendschool ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen. Zo maak jij het verschil voor jongeren in Den Haag.

In eerste instantie ontvang je een jaarcontract, ingaand uiterlijk op 1 januari 2020. Een salaris ingeschaald in functiegroep 3, startend op € 2.385 op basis van 40 uur.

Wat bied jij ons?
Je bent een organisator (HBO/Academisch denkniveau) die vlot communiceert met verschillende doelgroepen. Je kunt snel schakelen tussen leerlingen, vrijwilligers, ouders en bedrijven/organisaties uit verschillende disciplines. Je bent in staat om jouw ideeën om te zetten in concrete stappen. Je wordt aangesproken op je eigen ondernemerschap, creativiteit en zelfstandigheid. Je kan een hoge werkdruk goed aan en bent een kei in plannen en organiseren. Je bent in staat om leiding te geven aan een grote groep leerlingen. Je werkt goed samen en levert een bijdrage aan je eigen vestiging, zo ook aan andere afdelingen van IMC Weekendschool. Je bent bereid op zondagen te werken (behalve in de schoolvakanties). Je woont (het liefst) in Den Haag en/of je hebt een netwerk in Den Haag. Je bent bereid om je aan een lichting te verbinden. En niet in de laatste plaats: je leert graag en hebt de wil en moed om onze organisatie naar een hoger plan te tillen. Kun je niet wachten om aan de slag te gaan?

Solliciteer!
Stuur dan jouw motivatie en CV uiterlijk 17 november 2019 naar sollicitatie@weekendschool.nl

Voor vragen kun je terecht bij Esther Lunshof bereikbaar op 06 – 55 83 06 89 of per mail: esther.lunshof@weekendschool.nl

Procedure:

• Op 19 november nodigen wij de kandidaten uit voor onze sollicitatieprocedure.
  • Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 21 en 26 november.
  • Observatie en opdracht op de vestiging in Den Haag is gepland op 1 december (houd deze voor de zekerheid alvast vrij).
  • In de week daarna volgt het tweede gesprek.