fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool luidt samen met Delta Lloyd de gong op de Amsterdamse beurs

18-07-2013

18 juli 2013
IMC Weekendschool bestaat dit jaar 15 jaar. Ter gelegenheid hiervan opende Marion Weijman, directeur Operationele Zaken en Harrison Malungo eerstejaars leerling IMC Weekendschool op donderdag 18 juli samen met Delta Lloyd de handel op de Amsterdamse beurs met de gongslag.

IMC weekendschool biedt een manier om de toekomstperspectieven van gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar te verbreden. Dat doen zij door vakinhoudelijke experts uit te nodigen die de kinderen een inspirerend kijkje bieden in interessante vakgebieden en met ze aan de slag te gaan. Jongeren krijgen les van onder andere advocaten, dokters, architecten, journalisten, mensen uit het bedrijfsleven en kunstenaars. Zo komen de leerlingen in aanraking met beroepsgroepen, academische vakken en cultureel-maatschappelijke sectoren, die ze van huis uit meestal niet leren kennen.

IMC Weekendschool is in 1998 gestart door psycholoog Heleen Terwijn, met ondersteuning van handelshuis IMC. Inmiddels is het concept uitgegroeid tot een doeltreffende proeftuin voor onderwijsvernieuwing, vormgegeven in een unieke combinatie van negen vestigingen – gevestigd in achterstandswijken van zeven Nederlandse steden –,  een onderzoeksgroep en een Future for Life Institute. Na tweeënhalf jaar hebben gediplomeerde leerlingen toegang tot het Future for Life programma met een inspirerend vervolgaanbod. De oudste alumni zijn 26 jaar en geven zelf inmiddels ook les op de weekendschool. In september zal een tiende vestiging zijn deuren openen, namelijk Rotterdam-Zuid.

Alle weekendscholen worden gefinancierd door bedrijven en fondsen. Eén van de bedrijven die het belang van IMC Weekendschool ondersteunt, is Delta Lloyd. Vanuit het thema financiële educatie en financiële zelfredzaamheid sponsort Delta Lloyd Foundation sinds 2008 de weekendschool in Amsterdam Zuidoost. Delta Lloyd Foundation levert gastdocenten voor het vak Financieel Management en Recht en daarnaast vele vrijwilligers voor de diverse excursies, die bij de lessen horen.

Bij de gongceremonie waren ook een leerling uit de allereerste lichting en een leerling uit de jongste lichting aanwezig.

Voor het filmpje met betrekking tot de opening van de Amsterdamse beurs, klik hier.