fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool Rotterdam Zuid feestelijk geopend

03-11-2013

3 november 2013
Vanmiddag opende wethouder onderwijs, jeugd en gezin Hugo de Jonge, samen met ruim dertig nieuwe leerlingen, IMC Weekendschool Rotterdam Zuid.

Op het fluitsignaal onder leiding van de wethouder kwam een brassband de aula van RVC de Hef binnen en daarmee ging de tiende vestiging van IMC Weekendschool swingend van start. 

De wethouder is enthousiast over de komst van IMC Weekendschool Rotterdam Zuid. “Goed kiezen, weten wat je worden wilt, dat is ontzettend belangrijk. Er komen allemaal vakken en beroepen voorbij die je op de gewone school misschien wel niet zo snel tegenkomt. Rechten bijvoorbeeld, Filosofie, bijzondere vakken, die krijg je allemaal hier. Het is een enorme kans om je wereld te vergroten en om te weten wat je later worden wilt,” aldus Hugo de Jonge.

Voorafgaand aan de officiële opening ging dagvoorzitter en FunX dj Shay in gesprek met twee alumni, die vertelden over hun tijd op de weekendschool. Genesis, inmiddels 20,  ging naar IMC Weekendschool Amsterdam West en gaf de nieuwe leerlingen het volgende mee: “Ga ook als je op zondag een keer minder zin hebt. Denk aan later, de weekendschool is een kans die ik iedereen gun.”

Twee nieuwe leerlingen vertelden op het podium aan Shay waarom zij voor de weekendschool hadden gekozen. Ali (10) wil later graag voetballer worden, maar: “het leek me leuk om van meer beroepen te horen, voor als voetballer niet lukt”. En wijze woorden van Gulistan (10) die naar de weekendschool gaat omdat ze naar eigen zeggen: “dan meer kans heeft om zich te ontwikkelen.”

Vanaf volgende week zullen deze leerlingen en hun klasgenoten gedurende drie jaar elke zondag les krijgen van enthousiaste professionals over hun vak. Onder andere journalisten, artsen, advocaten en kunstenaars zullen als gastdocenten de leerlingen hun vak laten beleven.

IMC Weekendschool Rotterdam Zuid werkt samen met Rotterdam Vakmanstad, beide partijen streven naar het vergroten van de mogelijkheden voor de jongeren in Rotterdam Zuid. IMC Weekendschool is zeer dankbaar voor de steun van de betrokken partners die het oprichten van deze vestiging hebben mogelijk gemaakt. 

Kijk op www.imcweekendschoolrotterdamzuid.nl voor meer informatie en volg onze nieuwe vestiging op twitter: @WeekendschoolRZ