IMC Weekendschool Rotterdam Zuid groeit en zoekt meerdere coördinatoren

IMC Weekendschool Rotterdam Zuid groeit en zoekt meerdere coördinatoren

28 – 32 uur per week, starten per juli/ augustus 2019

Wil je zien wat wij doen? Klik op https://youtu.be/ZGZV_36AbXo

Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing? Ben jij nieuwsgierig naar de wereld van vakgebieden en beroepen? En word je blij van inspirerende ontmoetingen tussen leerlingen, gastdocenten en partners?Kom dan als coördinator IMC Weekendschool Rotterdam Zuid versterken!

IMC Weekendschool
IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren uit sociaaleconomische achterstandswijken. De weekendschool biedt een driejarig programma voor jongeren gericht op het ontwikkelen van brede algemene kennis en het ontdekken van individuele interesses. Op de zondag maken deze jongeren kennis met uiteenlopende vakgebieden die raken aan cultuur, wetenschap en maatschappij. In drie jaar tijd maken ze kennis met meer dan 200 bevlogen professionals. Daarbij stimuleren we onze leerlingen om met volle overtuiging hun interesses en talent te volgen en brengen we hen de vaardigheden bij die hen helpen hun doelen te bereiken. Elke les richten we zo in dat er momenten zijn die de leerlingen bij blijven, die hun horizon verbreden en hen de drivegeven om hun dromen na te jagen. Na drie jaar krijgen de leerlingen hun diploma en worden ze lid van IMC Alumni. IMC Alumni biedt een programma met een inspirerend vervolgaanbod waaronder onderlinge uitwisseling, gerichte masterclasses en concrete carrièrekansen.

Rotterdam Zuid

Team IMC Weekendschool Rotterdam Zuid bestaat uit een compact gedreven team van 3 jaarcoördinatoren, 3 tot 5 klassendocenten en een alumni-coördinator. Wij hebben drie jaargroepen en groeiende groep oud-leerlingen waar wij activiteiten voor organiseren. Iedere jaargroep volgt drie jaar lang het programma en bestaat uit twee klassen van gemiddeld 20 leerlingen. Een nieuwe jaagroep wordt geworven op verschillende basisscholen (groep 7) in de wijk.

Wij dromen groots, zijn in ontwikkeling en zetten praktische stappen om onze doelen te bereiken. Wij verwachten van onze nieuwe collega hetzelfde. Wij zijn op zoek naar een coördinator voor IMC Weekendschool Rotterdam Zuid die start met nieuwe jaargroep en een coördinator die een bestaande jaargroep overneemt.

Belangrijk! De nieuwe jaarcoördinator voert aanvullende taken uit voor de ontwikkeling en groei van vestiging Rotterdam Zuid. Denk hierbij aan PR & communicatie, relatiemanagement en/ of fondsenwerving. Aantoonbare ervaring op één of meerdere van deze gebieden is een pré.

Taken & verantwoordelijkheden

• Het organiseren en coördineren van een lesprogramma dat op zondag wordt uitgevoerd; ongeveer 30 leszondagen per schooljaar.
  • Het aansturen van één of twee klassendocenten die op zondag het lesprogramma uitvoeren.
  • Contact onderhouden met leerlingen, oud-leerlingen, ouders, vrijwilligers en partners.
  • Werven, instrueren en begeleiden van gastdocenten, klassendocenten, stagiairs en vrijwilligers.
  • Bewaken van de kwaliteit van het onderwijsprogramma.
  • Het monitoren van de ontwikkeling van de leerlingen binnen de jaargroep.
  • Evalueren van de lessen en verstrekken van onderzoeksgegevens aan Research en Development.
  • Versterken van het lokale netwerk d.m.v. fondsenwerving, relatiemanagement en/ of PR & Communicatie.

Wat bieden wij jou?
Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs. IMC Weekendschool ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen.

In eerste instantie ontvang je een jaarcontract. Het salaris is ingeschaald in functiegroep C, startend op € 2.385 op basis van 40 uur. Een assessment is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Wat bied jij ons?

Je bent een organisator (HBO/ academisch denkniveau) die vlot communiceert met verschillende doelgroepen. Je kunt snel schakelen tussen leerlingen, ouders, vrijwilligers en partners uit verschillende disciplines. Je werk bestaat voor twee-derde uit organiseren. Je hebt overzicht, raakt niet snel in de stress bent goed in het hooghouden van verschillende ballen. Nieuwsgierig, creatief, flexibel, zelfstandig en ondernemend zijn woorden die jou op het lijf zijn geschreven.

Je bent bereid op zondagen te werken (behalve in de schoolvakanties).

Je bent woonachtig in Rotterdam, je hebt een Rotterdamse werkmentaliteit en je hebt een netwerk in Rotterdam. Kun je niet wachten om aan de slag te gaan?

Solliciteer!
Sta je te springen om ons team te versterken? Stuur dan een goed verhaal over waarom we jou moeten kiezen samen met jouw CV naar thijs.mulder@weekendschool.nl

Voor vragen kun je terecht bij Thijs Mulder bereikbaar van maandag t/m donderdag op 06 15883599 of per mail thijs.mulder@weekendschool.nl

Naast deze vacature zijn er ook nog andere vacatures in heel Nederland bij Stichting IMC Weekendschool. Bekijk ze allemaal op https://www.imcweekendschool.nl/vacatures