IMC Weekendschool Rotterdam Zuid groeit en zoekt meerdere klassendocenten

IMC Weekendschool Rotterdam Zuid groeit en zoekt meerdere klassendocenten

8 uur betaald per leszondag, starten kan vanaf september 2019

Wil je zien wat wij doen? Klik op https://youtu.be/ZGZV_36AbXo

Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing? Ben jij nieuwsgierig naar de wereld van vakgebieden en beroepen? En word je blij van inspirerende ontmoetingen tussen leerlingen, gastdocenten en partners? Kom dan als klassendocent IMC Weekendschool Rotterdam Zuid versterken!

IMC Weekendschool

IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren uit sociaaleconomische achterstandswijken. De weekendschool biedt een driejarig programma voor jongeren gericht op het ontwikkelen van brede algemene kennis en het ontdekken van individuele interesses. Op de zondag maken deze jongeren kennis met uiteenlopende vakgebieden die raken aan cultuur, wetenschap en maatschappij. In drie jaar tijd maken ze kennis met meer dan 200 bevlogen professionals. Daarbij stimuleren we onze leerlingen om met volle overtuiging hun interesses en talent te volgen en brengen we hen de vaardigheden bij die hen helpen hun doelen te bereiken. Elke les richten we zo in dat er momenten zijn die de leerlingen bij blijven, die hun horizon verbreden en hen de drivegeven om hun dromen na te jagen. Na drie jaar krijgen de leerlingen hun diploma en worden ze lid van IMC Alumni. IMC Alumni biedt een programma met een inspirerend vervolgaanbod waaronder onderlinge uitwisseling, gerichte masterclasses en concrete carrièrekansen.

Rotterdam Zuid

Team IMC Weekendschool Rotterdam Zuid bestaat uit een compact gedreven team van 3 jaarcoördinatoren, 3 tot 5 klassendocenten en een alumni-coördinator. Wij hebben drie jaargroepen en groeiende groep oud-leerlingen waar wij activiteiten voor organiseren. Iedere jaargroep volgt drie jaar lang het programma en bestaat uit twee klassen van gemiddeld 20 leerlingen. Een nieuwe jaagroep wordt geworven op verschillende basisscholen (groep 7) in de wijk.

Wij dromen groots, zijn in ontwikkeling en zetten praktische stappen om onze doelen te bereiken. Wij verwachten van onze nieuwe collega hetzelfde. Wij zoeken voor verschillende nieuwe en bestaande klassen een klassendocent.

Taken & verantwoordelijkheden

• Je helpt mee met de werving en selectie van nieuwe leerlingen.
  • Je bent op zondag de docent van 20 – 25 leerlingen in je eigen klas.
  • Je bereidt iedere les voor aan de hand van een verkregen dagprogramma inclusief telefonisch contact met de jaarcoördinator.
  • Je voert het door de jaarcoördinator georganiseerde lesprogramma zelfstandig uit.
  • Je stuurt in de klas een team van vrijwilligers aan en ondersteunt/begeleidt de gastdocenten en begeleiders bij de uitvoering van de les.
  • Je stimuleert en verduidelijkt de communicatie tussen leerlingen en gastdocenten/begeleiders.
  • Je zorgt voor een veilige en positieve groepssfeer binnen je klas, in en rondom de leslocatie en op excursie.
  • Je houdt leerling ontwikkelgesprekken om de voortgang van leerlingen te monitoren.
  • Je schrijft na iedere les een evaluatie en vult halfjaarlijks een leerlingvolgsysteem in.
  • Je vindt persoonlijke ontwikkeling belangrijk en neemt deel aan teamtrainingen (dagdeel) die door het jaar heen worden georganiseerd.
  • Je werkt iedere zondag van +/- 09:00 tot 16:30 uur (behalve tijdens de schoolvakanties en feestdagen).

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je volgt een inwerktraject. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs.

Aanstelling vindt plaats op basis van jaarcontract, met uitzicht op een verlenging voor een bepaalde tijd. Je krijgt per gewerkte zondag € 86,70 bruto betaald. Een meeloop dag met opdracht op een zondag voor of na de zomervakantie is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Wat bied jij ons?

Je staat graag voor een groep en communiceert vlot met verschillende doelgroepen. Je kunt zelfstandig een lesprogramma uitvoeren. Je beschikt over sterke pedagogische eigenschappen en je hebt oog voor alle leerlingen. Je kunt vrijwilligers aansturen en motiveren. Je bent niet bang om in te grijpen in de les en verduidelijkt de communicatie tussen leerlingen, gastdocenten en begeleiders. Je improviseert waar nodig is en raakt niet snel in paniek. Verder begrijp jij het concept en doelstellingen van IMC Weekendschool als geen ander en heb je aantoonbare ervaring met het zelfstandig begeleiden van een groep leerlingen. Je bent alle leszondagen beschikbaar en werkt iedere zondag van 9.00 tot 16.30 (behalve tijdens schoolvakanties

Is dit jouw nieuwe bijbaan?
Sta je te springen om onze nieuwe klassendocent te worden? Stuur dan een goed verhaal over waarom we jou moeten kiezen samen met jouw CV naar thijs.mulder@weekendschool.nl

Voor vragen kun je terecht bij Thijs Mulder bereikbaar van maandag t/m donderdag op 06 15883599 of per mail thijs.mulder@weekendschool.nl

Naast deze vacature zijn er ook nog andere vacatures in heel Nederland bij Stichting IMC Weekendschool. Bekijk ze allemaal op https://www.imcweekendschool.nl/vacatures