fbpx
020 – 280 17 00 EN

Feestelijke opening IMC Weekendschool Rotterdam Zuid

30-10-2013

Met veel trots kondigen wij de opening van de tiende vestiging van IMC Weekendschool aan. Op 3 november gaat IMC Weekendschool Rotterdam Zuid van start.

Tijdens het ochtendprogramma kunnen de leerlingen vast kennismaken met elkaar en de docenten en in de middag is het tijd voor een feestje! Met FunX dj Shay, die in gesprek gaat met leerlingen en alumni van IMC Weekendschool en Hugo de Jonge, wethouder onderwijs, jeugd en gezin, die de vestiging Rotterdam Zuid samen met de leerlingen officieel zal openen. Een brassband zal het geheel met een muzikaal tintje compleet maken.

Weekendschool?

Vanuit de wijken Bloemhof, Afrikaanderwijk en Feijenoord zijn 40 enorm enthousiaste leerlingen geworven, die drie jaar lang het weekendschool programma gaan volgen. Op de weekendschool laten gepassioneerde gastdocenten de leerlingen op zondag kennismaken met hun vak. De eerste zondagen zullen onder leiding van o.a. journalisten in het teken staan van kennismaken met elkaar, de wijk en de stad Rotterdam. Verder staan dit jaar vakken zoals Geneeskunde, Techniek en Podiumkunst op het programma.

Burgemeester

De vestiging Rotterdam Zuid wordt warm verwelkomd in Rotterdam. Burgemeester, tevens ambassadeur van de weekendschool, Ahmed Aboutaleb: “Ik hoop dat heel veel Rotterdamse kinderen via IMC Weekendschool op eigen kracht de wereld kunnen gaan verkennen”.

Partners

De vestiging werkt samen met Stichting Rotterdam Vakmanstad (RVS), deze heeft geholpen bij de opstart en blijft de vestiging ondersteunen door de inzet van medewerkers en het delen van hun netwerk. IMC Weekendschool en RVS streven beiden naar het vergroten van de mogelijkheden voor de jongeren in Rotterdam Zuid.

Rotterdams Vakcollege de Hef stelt op zondag haar lokalen ter beschikking. Net als de andere negen vestigingen ontvangt Rotterdam Zuid een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. De vestiging wordt daarnaast gefinancierd door een netwerk van betrokken partners: Cardano, Adessium Foundation, AlphaplanErasmus Stichting, Club van oud-studenten in Rotterdam, Stichting Ondernemersbelangen en het VSBfonds.