fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool Tilburg viert diploma-uitreiking

05-04-2016

Alweer een feestelijke gelegenheid op de weekendschool in Tilburg: nadat onlangs het 10-jarig jubileum uitbundig werd gevierd, was het nu de beurt aan de derdejaars leerlingen om hun diploma in ontvangst te nemen.

Van nu af aan maken zij deel uit van het alumninetwerk, reden voor andere oud-leerlingen om hen te verwelkomen. “Op de weekendschool begint een prachtige reis, die na het behalen van je diploma alleen maar mooier wordt”, aldus oud-leerling én weekendschoolambassadeur Maryem. Aan reisgenoten in ieder geval geen gebrek, zo blijkt wel. Er staat een hele groep ‘oude’ oud-leerlingen klaar om de verse aanwas welkom te heten. Jongens en meiden, beter gesteld jong volwassenen die al heel wat ervaring hebben in het alsmaar groeiende netwerk van weekendschoolalumni.  Ofwel in een vestigingsraad, een jongerenadviesraad ofwel met één van de honderden masterclasses waar IMC Alumni toegang toe biedt.

Wethouder Hans Kokke is afgevaardigde van gemeente Tilburg en heeft de eer om dit jaar zijn krabbel onder de diploma’s te zetten. “Ik begreep nooit waarom kinderen op zondag naar school wilden gaan”, aldus de wethouder, “maar na het zien van foto’s van alle vakken die de kinderen hebben gehad en alles wat ze daarbij konden en mochten doen, snap ik heel goed dat ze balen dat ze niet meer elke zondag mogen. Ik zou willen dat ik die kans ooit had gekregen.”

Voor Chantal van Rijswijk is het alweer de derde groep die ze naar de eindstreep begeleidt. Het is er niet minder spannend om: “Het lijkt wel of de kinderen elk jaar slimmer en kritischer zijn. Er worden niet alleen meer vragen aan gastdocenten gesteld, maar vooral ook aan ons en de keuzes die we maken binnen ons curriculum.” Haar klassendocenten nemen ook afscheid, maar Chantal peinst er niet over. “Ik heb het mooiste werk van iedereen. Sommige mensen maken in hun leven met wat mazzel vier, hooguit vijf beroepen mee. Ik leer elke week wat anders.”