fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool Utrecht viert 15 jaar IMC Weekendschool!

13-01-2013

Afgelopen zondag bestond IMC Weekendschool 15 jaar! Dat werd op alle vestigingen gevierd met een bijzondere les van een bijzondere gast. In Utrecht kwam burgemeester Aleid Wolfsen speciaal voor het jubileum naar het Trajectum College.

Burgemeester Wolfsen beantwoord vragen van de leerlingenHet bezoek van de burgemeester moest natuurlijk worden voorbereid, daar waren de leerlingen de hele ochtend druk mee. Om half twee was het zover: leerlingen en ouders zaten klaar voor de persconferentie met de burgemeester. Onze leerlingen op de ‘perstribune’, gewapend met kaartjes vol vragen. Een half uur lang heeft de burgemeester álle vragen van de leerlingen beantwoord. Er waren heel veel vragen. We weten nu onder andere dat de burgemeester ook wel docent had willen worden, welke telefoon hij heeft, wat hij zo leuk vindt aan burgemeester zijn, hoe oud zijn ambstketting is en dat hij heel, heel, heel af en toe wel eens heeft gespijbeld……

De burgemeester schrijft zijn wens op het bordNa alle vragen was het tijd voor het onthullen van drie posters en een schoolbord waar elke leerling zijn/haar droom voor over 15 jaar had opgeschreven. Er waren net zoveel wensen als kinderen: bijvoorbeeld een succesvolle baan hebben, dat iedereen trots op me is, zwemmen in het geld, dat mijn ouders gelukkig zijn, juf worden bij de weekendschool, dat iedereen gelijk is, in Brazilië wonen omdat het daar warm is, veel grote gebouwen laten bouwen, beter zijn in tekenen, een wereldbekende werkende moeder zijn of gewoon ‘dat mijn wens dan is uitgekomen’. Na de onthulling schreef de burgemeester zijn eigen wens tussen die van de leerlingen.

taart!Wat de burgemeester wenste? Dat de weekendschool over 15 jaar nog steeds bestaat!

Het laatste onderdeel van de dag was de flashmob. Net toen de ouders een drankje hadden gekregen, ging ineens de muziek aan en begonnen alle honderd leerlingen te dansen! Een vrolijke, feestelijke afsluiting van de dag.
En voordat de leerlingen naar huis gingen was er natuurlijk nog…. TAART!

 

IMC Weekendschool wil alle gastdocenten, begeleiders, ouders en leerlingen bedanken voor hun bijdrage aan deze bijzondere dag!

Op zaterdag 25 mei 2013 wordt het jubileum van IMC Weekendschool nog gevierd met onze partners, (oud)gastdocenten, vrijwilligers, (oud)medewerkers etc.

Groepsfoto met de burgemeester