fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool Utrecht viert feest!

17-01-2013

17 januari 2013
Afgelopen zondag was het 15 jaar geleden dat Heleen Terwijn haar eerste weekendschool klas les gaf in Amsterdam Zuidoost. Dat werd op alle negen vestigingen in Nederland gevierd met een bijzondere les van een bijzondere gast. In Utrecht kwam namelijk burgemeester Aleid Wolfsen speciaal voor het jubileum naar het Trajectum College.

Burgemeester

Het bezoek van de burgemeester moest natuurlijk goed worden voorbereid. De hele ochtend waren de leerlingen daar druk mee in de weer; ze bedachten goede vragen om aan de burgemeester  te stellen, ze bereidden de posters voor en het schoolbord dat de burgemeester zou gaan onthullen. Daarnaast werd er ook nog een dans ingestudeerd.

Om half twee was het dan zover, de leerlingen en ouders zaten in de aula klaar voor de persconferentie met burgemeester Wolfsen. Onze leerlingen op de ‘perstribune’, waren gewapend met kaartjes vol met voorbereidde vragen. Een half uur lang heeft de burgemeester álle vragen van de leerlingen beantwoord. Er zaten veel, bijzondere, interessante, grappige en verrassende vragen tussen. Zo weten wij nu, onder andere, dat de burgemeester ook eigenlijk graag docent had willen worden. We weten welke telefoon hij heeft, wat hij zo leuk vindt aan het burgemeester zijn, hoe oud zijn ambstketting is en dat zelfs hij heel, heel af en toe wel eens heeft gespijbeld.

Schoolbord onthulling

Aansluitend was de onthulling van drie posters en een schoolbord waar elke leerling zijn/haar toekomstwens voor over 15 jaar had opgeschreven. De burgemeester werd daarbij geholpen door de leerlingenraad van Utrecht. Er waren net zoveel wensen als kinderen, een kleine selectie gelukkig zijn, zwemmen in het geld, dat iedereen trots op me is, dat mijn ouders gelukkig zijn, profvoetballer zijn, dat iedereen gelijk is, juf worden bij de weekendschool, een succesvolle baan hebben, een goede moslim zijn met als beroep advocaat.

Na de onthulling schreef de burgemeester zijn eigen wens tussen die van de leerlingen. De wens van de burgemeester? ’Dat IMC weekendschool over 15 jaar nog steeds bestaat!’

Flashmob

Het laatste onderdeel van de dag was de flashmob. De ouders hadden net hun drankje gekregen toen ineens, heel hard, de muziek aanging en alle honderd leerlingen begonnen te dansen! Een vrolijke, feestelijke afsluiting van de dag. En voordat de leerlingen naar huis gingen was er natuurlijk nog…. de Weekendschool Taart!