IMC Weekendschool Utrecht zoekt jaarcoördinator met gedeeld leiderschap (32u)

08-08-2019

Wie zijn wij?

IMC Weekendschool biedt aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren tussen de 10-14 jaar. Wij bieden de leerlingen een driejarige opleiding gericht op ontmoetingen met bevlogen professionals en het ontdekken van individuele interesses. Op zondagen maken deze jongeren kennis met uiteenlopende vakgebieden uit de wereld van techniek, cultuur, maatschappij, zorg en het bedrijfsleven. Daarbij stimuleren we onze leerlingen om met volle overtuiging hun interesses en talent te ontdekken en te volgen.

Elke les richten we zo in dat er momenten ontstaan die de leerlingen bijblijven, die hun horizon verbreden en hen de motivatie geven hun dromen na te jagen. Na het 3-jarig curriculum hebben de gediplomeerden toegang tot het IMC Alumni-programma met een inspirerend vervolgaanbod, onderlinge uitwisseling, gerichte masterclasses en concrete carrièrekansen.

Hoe doen wij dit?

Een weekendschoolvestiging heeft drie jaargroepen. Iedere jaargroep volgt drie jaar lang het programma en bestaat uit twee klassen van gemiddeld 20 leerlingen. Een nieuwe lichting wordt geworven op verschillende basisscholen (groep 7). Elke vestiging heeft een gedreven team van 3 jaarcoördinatoren, 3 klassendocenten en een alumni-coördinator. Wij dromen groots, zijn in ontwikkeling en zetten praktische stappen om onze doelen te bereiken. Wij verwachten van onze nieuwe collega hetzelfde.

Jaarcoördinator: 28 uur per week

Je bent verantwoordelijk voor je eigen jaargroep (verdeeld over twee klassen). Je ontwerpt en organiseert door de week de weekendschoolvakken en voert deze op zondag samen met de gastdocenten en een team van een klassendocent, vaste vrijwilligers en stagiaires uit. Je bent verantwoordelijk voor het pedagogisch klimaat, trekt inspirerende gastdocenten aan en zorgt voor optimaal contact met de leerlingen, vrijwilligers, ouders en partners.

Gedeeld leiderschap: 4 uur per week

Als (gedeeld) vestigingsmanager ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van je vestiging. Je voert taken uit op het gebied van HR, fondsenwerving, alumninetwerk, PR, relatiebeheer en financiën.

Jouw taken op een rijtje:

• Aansturen van de lessen en leerlingen op zondag.
  • Bewaken van klassen- en leerklimaat.
  • Organiseren, vormgeven, uitvoeren en evalueren van vakken en lessen.
  • Werven, instrueren en begeleiden van gastdocenten, klassendocenten, stagiairs en vrijwilligers.
  • Contact onderhouden met leerlingen, oud-leerlingen en ouders.
  • Actief gebruik en onderhoud van database (CRM) en andere informatiesystemen.
  • Bijdragen aan de ontwikkeling, kwaliteit en zichtbaarheid van de vestiging.
  • Het werven van leerlingen voor de nieuwe lichting; contact onderhouden met basisscholen.
  • Samenwerken met andere landelijke vestigingen ten behoeve van de bewaking en de ontwikkeling van het Weekendschool concept.
  • Je bent (mede)verantwoordelijk voor de ontwikkeling van je vestiging en voert samen met 2 collega’s taken uit op het gebied van HR, fondsenwerving, alumni, PR en relatiebeheer.

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega’s die hart hebben voor jongeren, onderwijs en maatschappelijke mogelijkheden. IMC Weekendschool ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen. Zo maak jij het verschil voor jongeren in Utrecht.

In eerste instantie ontvang je een contract voor een jaar, ingaand op 1 oktober 2019, maar bij goed functioneren zal deze worden verlengd. Een salaris ingeschaald in functiegroep 3, startend op € 2.385 op basis van 40 uur.

Wat bied jij ons?

• Je wordt blij van werken met kinderen, hebt affiniteit met de doelgroep en schrikt niet van pubergedrag.
  • Je bent een organisator (HBO/Academisch denkniveau) die vlot communiceert met verschillende doelgroepen.
  • Je kunt snel schakelen tussen leerlingen, vrijwilligers, ouders en bedrijven/organisaties uit verschillende disciplines.
  • Je bent creatief en in staat om jouw ideeën om te zetten in concrete stappen.
  • Je ben georganiseerd, zorgvuldig en administratief sterk.
  • Je bent in staat om leiding te geven aan een grote groep leerlingen.
  • Je bent bereid op zondagen te werken (behalve in de schoolvakanties).
  • Het is een pré als je in Utrecht woont en/of een netwerk hebt in Utrecht.
  • Je leert graag en hebt de wil en moed om onze organisatie naar een hoger plan te tillen.

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Solliciteer!
Stuur dan jouw motivatie en CV voor 28 augustus naar sollicitatie@weekendschool.nl, tav Janneke Wijkmans. Voor vragen kun je contact opnemen met Janneke via 0611321648 of kijken op onze website www.imcweekendschool.nl .

Procedure:

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 9 of woensdag 11 september op ons kantoor in Utrecht.

Een meedraai dagdeel op de vestiging is onderdeel van de procedure, en is gepland op zondag 15 september.

Naast deze vacature zijn er ook nog andere vacatures in heel Nederland bij Stichting IMC Weekendschool. Bekijk ze allemaal op https://www.imcweekendschool.nl/vacatures