fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool wint voorronde Europese ondernemerswedstrijd

12-05-2017

IMC Weekendschool mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA).

De EEPA is een initiatief van de Europese Commissie en bedoeld om innovatie en ondernemerschap te bevorderen. In 2016 won leerwerkbedrijf De Rotterdamse Zaak een EEPA-prijs. De weekendschool won donderdag de Nederlandse voorronde samen met Innofest, een samenwerkingsverband tussen Noord-Nederlandse festivals, bedoeld om ondernemerschap te stimuleren.

IMG_5079De wedstrijd bestond uit een schriftelijke inzending en een elevator pitch waarbij jaarcoördinator Jotte Hof in exact 2 minuten moest uitleggen wat de activiteiten en doelstellingen van de weekendschool zijn. Daarna was t de beurt aan alumnus Omerfaruk Susurlu, die in slechts 30 seconden moest verwoorden hoe de weekendschool hem heeft geleerd om lef te tonen. ‘Dat deed ik door aan het einde van de presentatie op het podium te springen en de microfoon te grijpen om een pleidooi voor de weekendschool te houden. Daarbij heb ik uitgelegd dat weekendschool leerlingen elkaar stimuleren in ondernemerschap.’

Andere deelnemers waren innovatieorgaan Brightlands Innovation Factory, MKB-fonds Herstart Fonds MKB Flevoland en educatieproject Day for Change. Laatstgenoemde ontving een publieksprijs. In november zal de Europese prijs worden uitgereikt in de Estse Hoofdstad Tallinn.