fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool zoekt stagiairs in Amsterdam

15-09-2019

IMC Weekendschool zoekt diverse stagiairs in Amsterdam
IMC Weekendschool heeft in Amsterdam 8 uitdagende stageplaatsen beschikbaar voor studenten van diverse studies (bijvoorbeeld CMV, Pedagogiek en Toegepaste Psychologie). Het gaat om stageplaatsen voor het schooljaar 2018-2019.

Vind je het leuk om op zondag een pedagogisch/didactische rol te krijgen in een klas vol leerlingen die meer willen leren over onze samenleving en alle mogelijkheden daarin? Of wil je leren hoe je fantastische projecten voor jongeren kan coördineren? Ben jij net zo nieuwsgierig naar beroepen en vakgebieden als onze leerlingen en gastdocenten? Kun jij zelfstandig, enthousiast én daadkrachtig met onze leerlingen of oud-leerlingen werken? Dan is een stage bij IMC Weekendschool echt iets voor jou!

Vereiste studie

De stageplaatsen staan open voor studenten van diverse studies in de richting van pedagogiek, ondernemen en hulpverlening (o.a. CMV, Pedagogiek en Toegepaste Psychologie).

Stageperiode

Schooljaar 2018 – 2019.

In eerste instantie zoeken we stagiairs voor elke zondag, behalve in de schoolvakanties. Eventueel zijn er ook mogelijkheden om meer uren en/of doordeweeks stage te lopen.

Omschrijving organisatie

Op IMC Weekendschool krijgen jongeren tussen de 10 en 14 jaar de kans om nu al meer te leren over ‘later’. Elke zondag krijgen leerlingen van IMC Weekendschool ervaringsgericht les van inspirerende professionals over hun beroep en vakgebied. Tegelijkertijd werken ze aan vaardigheden, talenten en hun zelfvertrouwen. Daardoor kunnen deze leerlingen in de toekomst betere keuzes maken betreft een opleiding of een beroep dat écht bij hen past, bovendien staan ze gemotiveerder in het leven. Het lesprogramma duurt bijna drie jaar. Oud-leerlingen krijgen vervolgens toegang tot verdiepende masterclasses, trainingen en netwerkmogelijkheden. Steeds vaker zijn zij ook begeleider of gastdocent in de klas, als inspirerende voorbeelden voor de huidige leerlingen. Er zijn in totaal 10 weekendschoolvestigingen en meer dan 2000 alumni in Nederland.

Meer informatie zie www.imcweekendschool.nl of https://www.youtube.com/watch?v=wTDI-yS7Ijg

Omschrijving stageplaats en taken

Het gaat in eerste instantie om een stage van 8 uur per week op zondag (elke zondag behalve in de schoolvakanties). De stagiair(e) ondersteunt de taken van de jaarcoördinator van IMC Weekendschool: instrueren, faciliteren en begeleiden van gastdocenten, klassendocenten en vrijwilligers. De stagiair(e) loopt eerst een periode mee. Daarna wordt er in samenspraak een stage opdracht geformuleerd. Een opdracht zou kunnen zijn: in stappen werken naar het zelfstandig organiseren en leiden van een lesdag, het geven van een les aan leerlingen, het maken van een sociale kaart van de klas aan de hand van individuele gesprekken, of het organiseren van een evenement. Uiteraard speelt de omgang met de leerlingen hierbij een belangrijke rol.

Er zijn eventueel ook andere mogelijkheden om stage te lopen, bijvoorbeeld doordeweeks of met meer uren. Ben je daarin geïnteresseerd? Laat het ons weten in je motivatiebrief.

IMC Weekendschool biedt ruimschoots mogelijkheden voor het ontplooien van eigen initiatieven. Als het je leuk lijkt om kinderen uit verschillende culturen te leren kennen en te begeleiden bij al deze bijzondere vakken, dan is deze plek iets voor jou.

Stagebegeleiding

Stagiairs worden op de vestiging begeleid door de betreffende jaarcoördinator. Wij nemen het formuleren van persoonlijke leerdoelen en het ontplooien van eigen initiatieven zeer serieus en bieden hierbij de gepaste ondersteuning. Gedurende het schooljaar worden er verschillende intervisiebijeenkomsten georganiseerd waaraan stagiairs deelnemen.

Solliciteren

Ben je ervan overtuigd dat een stage op IMC Weekendschool bij jou past? En ben je een gedreven, leergierige en assertieve student? Wij ontmoeten je graag!

Om in aanmerking te komen voor een stageplaats stuur je je cv en motivatie naar eva.faber@weekendschool.nl

Naar aanleiding van de mail die je stuurt, nodigen wij je eventueel uit voor een kennismakingsgesprek.