IMC Alumni

Ben jij een oud-leerling van één van de programma’s van Stichting IMC Weekendschool? Dan hoor je vanzelfsprekend bij één van de leukste en meest gemotiveerde jongerengroepen van Nederland: IMC Alumni.

Programma IMC Alumni

Na het behalen van je diploma sta je pas aan het begin van heel veel keuzes en mogelijkheden: school, stage, studie en werk.

Juist daarbij zou je best wat hulp kunnen gebruiken. Alumni is een ander woord voor oud-leerlingen. IMC Alumni is het actieve netwerk van meer dan drieduizend oud-leerlingen waarmee je verder komt in je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt meedoen aan programma’s, trainingen, masterclasses, ook tijdens de zomermaanden. Of ga mee op één van onze (buitenlandse) reizen? Ook kan je via IMC Alumni iets terugdoen voor jouw eigen vestiging, als je dat wilt. Daarnaast kun je ook bij ons terecht met al je vragen, wensen en natuurlijk je goede ideeën.

Ondersteuning

IMC Alumni kan je tijdens jouw middelbare school of vervolgopleiding ondersteunen. Bijvoorbeeld bij een profielkeuze of met huiswerkbegeleiding en bijles. Ook kun je bij ons terecht voor advies of begeleiding bij de keuze van een studie die bij je past. Ga jij dit jaar stage lopen? We denken graag met je mee. Stichting IMC Weekendschool werkt samen met veel verschillende gastdocenten, bedrijven en organisaties, die onze oud-leerlingen de mogelijkheid bieden om waardevolle werkervaring op te doen via een stageplek. Of ben je al op zoek naar passend werk? We helpen je graag bij het schrijven van een CV of goede sollicitatiebrief, en we bieden je leerzame sollicitatietrainingen die door het jaar heen zowel op de vestigingen als landelijk georganiseerd worden.

Connecties

IMC Alumni biedt programma’s waarmee je jezelf verder kunt ontwikkelen.
Dat kan door het volgen van trainingen, masterclasses en workshops. Deze worden georganiseerd door onze Connecties, een netwerk om, samen met andere oud-leerlingen een specifiek vakgebied verder te verkennen. Er zijn 12 Connecties voor oud-leerlingen uit het hele land: Communicatie & Journalistiek, Events, Finance, ICT, Klimaat & Duurzaamheid, Kunst & Cultuur, Leiderschap, Ondernemerschap, Politiek & Maatschappij, Recht, Techniek & Wetenschap en Zorg. Elke Connectie heeft zijn eigen Connectie-captain. Zij of hij is het aanspreekpunt voor de Connectie. Wil je meer weten? Lees alles over de Connecties. Wil je een keer mee? Stuur dan een berichtje via Instagram of stuur een mailtje naar alumni@weekendschool.nl

Word ook ambassadeur!

Voor oud-leerlingen vanaf zestien jaar organiseren we ieder jaar de Ambassadeursopleiding. Gedurende drie weekenden leer je met behulp van storytelling-technieken jouw persoonlijke verhaal te vertellen én dat van Stichting IMC Weekendschool. Je leert slim presenteren, je krijgt mediatraining van professionals en je krijgt tips & tricks van bestaande ambassadeurs. Daarmee ontwikkel je kwaliteiten die je je hele leven kunt inzetten. Lees er hier over.

IMCoach: teruggeven en ervaring opdoen

Met IMCoach, het vrijwilligerswerkprogramma van de weekendschool kun je iets ‘teruggeven’ aan de maatschappij of ontdekken wat voor soort werk bij je past. Je begeleidt onze leerlingen tijdens de lessen, helpt ze met al hun vragen en organiseert activiteiten zoals een huiswerkclub, Cito-training of een gastles over jouw eigen hobby’s of talenten. Zo doe je bruikbare werkervaring op en ontmoet veel gastdocenten. Je ervaart hoe het is om kinderen te helpen en te inspireren, en om iets te doen voor een ander. En, je ontvangt een Europass certificaat: een geweldige aanvulling op je CV en toekomstige werkgevers zullen hiervan onder de indruk zijn! Lijkt je dit wat? Lees verder of meld je aan !

Alles op een rijtje

Hier vind je belangrijkste activiteiten van ons netwerk nog eens overzichtelijk samengevat, met handige links naar meer informatie en contactgegevens.

Blijf op de hoogte

Wil je graag op de hoogte blijven van onze vele activiteiten, zoals het wekelijkse (online) alumnicafe of onze events? Bekijk dan ons programma-pagina of houd dan ons Instagram-kanaal (@imc_alumni) in de gaten.

Het programma van de connecties van IMC Alumni

Onze Webshop

Bekijk onze webshop met eigen producten (zoals de classic ‘Now it begins’ trui) via onderstaande link.

Banner IMC Webshop_v2

Partners van IMC Alumni