fbpx
020 – 280 17 00 EN

Indrukwekkend bezoek aan Nice

16-01-2012

13 januari 2012
Van 3 tot 6 januari zijn 11 alumni afgereisd naar Nice voor het Science project. De reis naar Nice was het tweede deel van het project.

Het eerste deel heeft plaats gevonden in Nijmegen, sept 2011, onderleiding van internist Mihai Netea (Radboud Universiteit Nijmegen).

In Nice hebben de alumni de gerenommeerde astronoom Merieme Chadid ontmoet, de eerste en enige (Arabische) vrouw die naar het midden van Antarctica is gereisd en de eerste die daar een observatorium heeft gebouwd. Deze bijzondere gedreven vrouw heeft de alumni van IMC Weekendschool uitgenodigd in om Nice kennis te maken met wetenschap in het algemeen en astronomie in het bijzonder.

De alumni hebben in het observatorium naar de maan en sterren gekeken, hebben verschillende lessen in astronomie gevolgd en een bezoek gebracht aan het Musee Oceanographic in Monaco. Bij het afscheid moedigde Merieme Chadid de alumni aan: ‘Het maakt niet uit waar je vandaan komt of wat je achtergrond is. Als je je passie hebt gevonden kan je alle obstakels overwinnen!’