fbpx
020 – 280 17 00 EN

Indrukwekkend bezoek alumni aan gevangenis- en beroepenwereld Over-Amstel

11-03-2015

11 maart

“Ik heb nu een beeld van hoe het er uit ziet in de gevangenis en ik wist niet dat daar zo veel beroepen waren!” Het was een indrukwekkende masterclass Gevangeniswezen op dinsdag 24 februari. Oud-leerlingen brachten namelijk een bezoek aan een politie-hoofdbureau en aan de penitentiare inrichting Over-Amstel (de ‘Bijlmerbajes’).

Mag je als burger een andere burger staande houden? Wat gebeurt er met een verdachte nadat hij of zij is gearresteerd? Wat is het verschil precies tussen een Huis van Bewaring en een gevangenis? En wat voor beroepen kom je daar allemaal tegen? Oud-leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam West, Zuidoost en Den Haag weten er nu alles van.

“Interessant om te weten hoe het hele proces verloopt” (Naoual)

“Ik heb nu een beeld van hoe het er uit ziet in de gevangenis en ik wist niet dat daar zo veel beroepen waren!” (Bijlhout)

Dinsdag 24 februari waren de alumni tijdens de Masterclass Gevangeniswezen op bezoek bij de politie en de penitentiare inrichting Over-Amstel, beter bekend als de Bijlmerbajes. De oud-leerlingen hebben het proces van aanhouding tot detentie meegemaakt en weten nu ook hoe je in een paar seconden iemand in de handboeien moet slaan. Pas maar op!

150310 IMC Weekendschool FFL Gevangenis (4) 150310 IMC Weekendschool FFL Gevangenis (3) 150310 IMC Weekendschool FFL Gevangenis (2) 150310 IMC Weekendschool FFL Gevangenis (1)

http://futureforlife.nl/nl/nieuws/2015-03-04-oud-leerlingen-naar-de-bijlmerbajes/