fbpx
020 – 280 17 00 EN

Inspiratiedag klassendocenten: wat voor weekendschooldocent ben ik?

05-06-2015

“Deze dag helpt mij te reflecteren op mijn functie en stil te staan bij hoe en waarom ik dingen in de klas doe,” vertelt een klassendocent na de inspiratiedag. Een training waarin klassendocenten werden uitgenodigd om hun eigen rol in de klas nader te bestuderen.

Klassendocenten zijn drie jaar lang op zondag de vast schakel tussen de gastdocenten en de leerlingen. Vanuit de afdeling Research & Development van IMC Weekendschool is er veel aandacht voor het inwerken en professionaliseren van medewerkers, Er gaat daarbij speciale aandacht uit naar klassendocenten, juist vanwege hun bijzondere rol tijdens de les.

Afgelopen Hemelvaartsdag verkoos een groep medewerkers daarom de klassendocentendag boven het lekkere weer. Mooie gesprekken, bemoedigende woorden en een hoop waardering en inspiratie waren het resultaat na een dag lang trainen. Om zo de lessen nóg beter uit te kunnen voeren.

“Ik raad andere klassendocenten aan volgende keer deel te nemen, omdat je je bewust wordt van wat je doet, welke invloed je hebt. Je raakt geïnspireerd.”

150615 IMC Weekendschool Training Klassendocenten