fbpx
020 – 280 17 00 EN

Invloed op de politiek uitoefenen kan!

18-11-2013

Zondag 10 November presenteerden alle 2e jaars leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam Noord hun plannen ter verbetering van de wijk in Amsterdam Noord. De week ervoor verdiepten de leerlingen zich in lokale politiek en burgerinitiatief om vervolgens zelf initiatief te nemen!

In de raadzaal van Stadsdeelkantoor Amsterdam Noord presenteerden de leerlingen hun plannen aan een professionele jury die bestond uit leden van de deelraad. De winnende groep wil graag dat er een Wifi Schip wordt gemaakt dat geplaatst wordt bij het Spreewenpark in de Vogelbuurt. Het schip wordt gebouwd door jongeren en kinderen zelf waarbij gebruik wordt gemaakt van resthout.  Kinderen kunnen er spelen en jongeren kunnen er met hun smartphone samenkomen. Er is namelijk gratis Wifi! Andere plannen waren meer fietsvakken bij het Buikslotermeerplein, een voetbalveld van kunstgras bij het Ijplein, een buurthuis voor meiden en een Grafitti muur waar ook een smoothie bar is. De jury was onder de indruk en gaat een aantal plannen omzetten in moties. We zijn heel benieuwd welke moties er aangenomen worden.

Het stadsdeel heeft aangegeven graag nog met de  leerlingen samen te komen om te kijken hoe hun plannen daadwerkelijk uitgevoerd
kunnen worden. Goed gedaan!

 

*Fotografie door Steef Meyknecht