fbpx
020 – 280 17 00 EN

Invloed uitoefenen op de politiek kan!

19-11-2013

18 november 2013
Leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam Noord hebben tijdens het vak Politiek het voortouw genomen om hun eigen wijk te verbeteren. 

Zondag 10 november presenteerden alle tweedejaarsleerlingen hun plannen ter verbetering van de wijk in Amsterdam Noord. De week ervoor hadden zij zich onder leiding van Harmen Binnema (docent Bestuur en Beleid Universiteit Utrecht en bestuurslid Groen Links Amsterdam) en Markus Sanders (fractie-voorzitter PvdA Amsterdam Noord) verdiept in lokale politiek en burgerinitiatief. Om vervolgens zelf initiatief te nemen!

In de raadzaal van het Stadsdeelkantoor Amsterdam Noord gaven de leerlingen hun presentaties voor een professionele jury bestaande uit leden van de deelraad. De winnende groep wil graag dat er een Wifi Schip wordt gemaakt dat geplaatst wordt bij het Spreewenpark in de Vogelbuurt. Het schip wordt gebouwd door jongeren en kinderen zelf waarbij gebruik wordt gemaakt van resthout.  Kinderen kunnen er spelen en jongeren kunnen er met hun smartphone samenkomen. Er is namelijk gratis Wifi!

Andere plannen waren meer fietsvakken bij het Buikslotermeerplein, een voetbalveld van kunstgras bij het Ijplein, een buurthuis voor meiden en een Grafitti muur waar ook een smoothie bar is. De jury was onder de indruk en gaat een aantal plannen omzetten in moties. Wij zijn heel benieuwd welke moties er aangenomen worden.

Het stadsdeel heeft aangegeven graag nog met de leerlingen samen te komen om te kijken hoe hun plannen daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden.

 

*Fotografie door Steef Meyknecht