Jaarcoördinator IMC Weekendschool Rotterdam Delfshaven (28-32 uur)

16-05-2019

Heb jij een groot hart voor Rotterdam en onderwijsvernieuwing? En maak jij net zo makkelijk contact met een tienjarige leerling als met de OK manager van het Erasmus ziekenhuis of de CEO van een groot havenbedrijf?

IMC Weekendschool Rotterdam zoekt een jaarcoördinator voor het eerste jaar van onze vestiging in Rotterdam Delfshaven.

Over IMC Weekendschool
IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren. Op IMC Weekendschool laten we nieuwsgierige jongeren uit de armste wijken in Nederland drie jaar lang elke zondag kennismaken met de meest inspirerende gastdocenten en hun uiteenlopende vakgebieden. In drie jaar tijd krijgen de kinderen les van bekende (en minder bekende) journalisten, artsen, kunstenaars, architecten, rechters en advocaten, ondernemers etc. en gaan op bezoek bij het ziekenhuis, de rechtbank, het mediapark, de dansacademie etc. Want wie kan er nu enthousiaster over een vakgebied of beroep vertellen dan iemand die er zelf dolenthousiast over is.

We geven de leerlingen een bredere blik op de wereld, die zij van huis uit niet altijd vanzelfsprekend meekrijgen. Elke les richten we zo in dat er prikkelende, magische momenten ontstaan. Momenten die bijblijven, die hun horizon vergroten en hen de drive geven om voor hun dromen te gaan. Zo bieden we onze leerlingen inspiratie voor het leven. Na drie jaar hebben gediplomeerden toegang tot het IMC Alumni programma met een inspirerend vervolgaanbod, onderlinge uitwisseling, gerichte Masterclasses en concrete carrièrekansen.

IMC Weekendschool Rotterdam Delfshaven heeft drie jaargroepen. Iedere jaargroep bestaat uit twee klassen van circa 25 leerlingen. Binnen IMC Weekendschool werken wij met een jong en gedreven team. Wij dromen groots, zijn in ontwikkeling en zetten praktische stappen om onze doelen te bereiken. Wij verwachten van onze nieuwe collega hetzelfde.

Per 1 augustus 2019 zijn we op zoek naar een coördinator voor onze eerstejaarsgroep in Rotterdam Delfshaven.

Jaarcoördinator: 28 uur per week (met mogelijke uitbreiding tot 32 uur)

Een jaarcoördinator is verantwoordelijk voor zijn/haar jaargroep bestaande uit twee klassen. De jaarcoördinator ontwerpt en coördineert door de week de weekendschoolvakken en voert deze op zondag samen met de gastdocenten en een klassendocent uit. Hij/zij trekt inspirerende gastdocenten aan en zorgt voor optimaal contact met de kinderen, ouders, vrijwilligers en partners. Ook voert de jaarcoördinator ondersteunende taken uit voor de ontwikkeling van de vestiging Delfshaven.

Jouw functie bestaat uit de volgende werkzaamheden:

• Aansturen van de lessen op zondag
  • Contact onderhouden met leerlingen, oud-leerlingen, ouders, vrijwilligers en partners
  • Opzetten en vormgeven van vakken, bewaking van de kwaliteit van het onderwijsprogramma.
  • Werven, instrueren en begeleiden van gastdocenten, klassendocenten, stagiairs en vrijwilligers.
  • Vergroten en versterken van het netwerk, relatiemanagement.
  • Samenstellen van eigen jaargroep d.m.v. een selectieprocedure.
  • Het monitoren van de ontwikkeling van de leerlingen binnen de jaargroep.
  • Evalueren van de lessen en verstrekken van onderzoeksgegevens aan Research en Development.

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs. IMC Weekendschool ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen.

Een salaris ingeschaald in functiegroep 3, startend op € 2.385 op basis van 40 uur.

Wat bied jij ons?

Je bent een organisator (HBO/ academisch denkniveau) die vlot communiceert met verschillende doelgroepen. Je kunt snel schakelen tussen leerlingen, ouders, vrijwilligers en partners uit verschillende disciplines. Je werk bestaat voor twee derde uit organiseren; je hebt overzicht, raakt niet snel in de stress bent goed in het organiseren van meerdere activiteiten tegelijkertijd. Je wordt aangesproken op je eigen ondernemerschap, creativiteit en zelfstandigheid. Je bent bereid op zondagen te werken (behalve in de schoolvakanties). Je bent woonachtig in (omgeving) Rotterdam en/of hebt een dijk van een netwerk in het Rotterdamse (bedrijfsleven).

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan?

Solliciteer!

Stuur dan een korte mail met je CV en motivatie voor donderdag 6 juni 2019 naar sollicitatie@weekendschool.nl

Voor vragen kun je terecht bij Dorien Kuijntjes, bereikbaar van dinsdag t/m donderdag op 06-11002606 of per mail: dorien.kuijntjes@weekendschool.nl

Procedure