fbpx
020 – 280 17 00 EN

“Je mag me altijd bellen en ik hoop je nog wel eens tegen te komen!” – Diplomering Alumni Studentenprogramma

12-07-2023

Wat was het leuk om 10 ambitieuze alumni van IMC Weekendschool samen met toptrainers en mentoren uit het bedrijfsleven de afgelopen 4 maanden mee op reis te nemen! Voor de afsluiting kwamen zij samen voor een diner in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam om te reflecteren.

Op vrijdag 30 juni 2023 kregen de alumni van het studentenprogramma hun diploma! 

Het nieuwe studentenprogramma

Van een 30-uurs challenge met ademhalingsoefeningen tot kickbokslessen voor het trainen van je zelfvertrouwen, het kwam allemaal aan bod tijdens het studentenprogramma. Het nieuwe studentenprogramma richt zich op persoonlijke ontwikkeling. Deelnemers worden aangemoedigd om hun eigen potentieel te ontdekken en te ontwikkelen door middel van zelfreflectie, persoonlijke groei en het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn voor effectief leiderschap. Met dit programma vergroten studenten hun zelfinzicht en maken van daaruit zelfstandige keuzes voor hun toekomst.

Een emotionele afsluiting

Na een reis van 4 maanden werd het een diner vol emotie, waarbij er werd gehuild, maar ook hartstikke veel werd gelachen. Zo sprak Bas NieuweWeme (CEO, Aegon) een video in voor alumnus Samuel Kassa, had alumna Amani Maniran een doorbraak in de wereld van motorsport en kreeg Kyara Bhiekharie ’per ongeluk’ iedereen aan de tafel geëmotioneerd met haar verhaal over trots. “Wat een cadeautje was het om in dit programma alumna Kyara in de bloei van haar leven een stap verder te mogen helpen! Voor mij was de reis er een van verkennen, verbinden, verdiepen en versnellen! Wat je dan samen voor impact kan maken op de toekomst van Kyara is zo ongelooflijk waardevol!” – aldus Kyara’s mentor, Matthijs Brouwer. 

 

Zowel de alumni als de mentoren waren geëmotioneerd bij het idee dat de reis tot een einde was gekomen, en de wekelijkse gesprekken nu zouden ophouden. Echter was er wel één ding wat bij alle speeches van de mentoren terugkwam, en dat was de zin: “je mag me altijd bellen en ik hoop je nog wel eens tegen te komen”. 

De impact van mentoren

De alumni hebben een indruk achtergelaten bij de mentoren en dit was een band die duidelijk nooit vergeten zal worden: “Ik heb me nu pas gerealiseerd hoeveel impact een reisgenoot (een mentor) kan maken”, aldus mentor Antoine Boelen. Als groep zijn ze hechter geworden en hebben ze allemaal meer over henzelf ontdekt. Of ze nou precies wisten wie ze waren, of het even waren vergeten, ze hebben tijdens deze persoonlijke reis naar hunzelf allemaal iets meegenomen waar ze hun hele leven baat bij zullen hebben: “Dit studentenprogramma is vernieuwend in het aanbod voor alumni. Het daagt je echt uit om dieper te graven in jezelf en eigenlijk een betere versie van jezelf te creëren, eentje die klaar is voor de volgende stap in het leven.” – deelnemer Candice Lepelblad.