fbpx
020 – 280 17 00 EN

Journalistiek bij WeertFM met o.a. Joep Roelofsen (QMusic) en JayJay Boske

24-11-2019

Na twee gastlessen over geschreven journalistiek brachten de leerlingen van groep 7/8 van BS De Kameleon een bezoek aan de lokale omroep WeertFM . (Radio)DJ Rob Princen en producer Bianca Janssen ontvingen ons in de tv studio en gaven een rondleiding langs de radiostudio en regiekamer.

Daarna ontdekten de leerlingen dat het knap lastig is om een lang nieuwsbericht in te korten naar een bericht van slechts drie regels, om het geschikt te maken voor de radio. Hoe kies je nu de belangrijkste zinnen uit? Leerlingen die het aandurfden mochten het ook zelf inspreken zodat we het samen terug konden luisteren. Wie herkent zijn eigen stem?

Tussendoor hadden we via Skype nog verbinding met Joep Roelofsen, DJ bij Qmusic . Hij is ooit begonnen bij WeertFM, heeft een jaar in Curacao gewoond en gewerkt bij Dolfijn FM om daarna zijn zinnen te zetten op Qmusic – Nederland. En met resultaat. Inmiddels werkt de Weertenaar daar al 9 jaar. Zijn boodschap aan de leerlingen was dan ook: ‘Als je echt iets wilt, gá er dan voor’.

In de vorige gastles, met Stijn van Mierlo , had leerling Bram kort contact met ex-rugby-er, presentator en youtuber JayJay Boske. Onze timing kwam toen niet goed uit, maar JayJay wilde graag op een ander moment de tijd nemen voor Bram. En dat deed hij! Goed voorbereid nam Bram plaats aan het mengpaneel en stelde kalm zijn vragen via de telefoon. Ook JayJay had een mooie boodschap voor de leerlingen: ‘Ga altijd je droom achterna. Kies voor wat je leuk vindt en niet voor iets wat je meer geld geeft.’