fbpx
020 – 280 17 00 EN

Jouw nieuws, buurtnieuws #Journalistiek

11-12-2014

Ga op zoek naar nieuws over of uit jouw buurt, dat was de opdracht die de eerstejaars leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam West meekregen bij het vak Journalistiek.

Maar wat is nieuws eigenlijk? Hoe kom je aan informatie en wie moet je daarvoor interviewen? De wethouder, de wijkagent of de Westermoskee? Streetcornerwork, SOS Kinderdorpen of toch een tropenarts? Allemaal vragen die onze kritische “nieuwsmakers” hebben onderzocht. Met een professionele serie (krant-tv-radio) reportages als resultaat, gepresenteerd aan alle ouders in de studio van RTV-NH.

Journalistiek is een essentieel vak voor IMC Weekendschool. We leren hoe een echte journalist te werk gaat en oefenen intensief met het stellen van vragen en kritisch luisteren. Het zijn vaardigheden die we niet alleen nodig hebben om een goede nieuwsreportage (tv, radio, krant) te maken, maar ook om talloze andere vakgebieden in de wereld te verkennen.

Daarom hebben 40 leerlingen samen met 17 journalisten/coaches in 4 zondagen tijd hard gewerkt aan hun kennis over Journalistiek en aan hun eigen reportage. Hoe dat ging? Benieuwd naar het resultaat? Luister/Kijk maar:

Krant: IMC Courant

Radio: Ebola

Radio: Westermoskee

[warning]Met dit prachtige resultaat: Dank aan aan alle gastdocenten – Harmen, (RTVNH), Thijs, Ouissam, Nico – voor de lessen en en aan alle andere journalisten/coaches die hebben meegeholpen met de lessen en de begeleiding van de ‘aspirant journalisten’: Celine, Niek, Cathrien, Ed (RTVNH), Annelien, Marlieke, Just, Lucie, David, Dounia, Tijn, Diana, Thijs, Naique.[/warning]

[important]Dank ook aan Fenna (Stadsdeel West), Harold (wijkagent), Johan (Bloemenkiosk De Keijzer), Joep (Streetcornerwork), Selami (Westermoskee), Ruud (Pmeijer), Leon (SOS Kinderdorpen), Sanne en Jurre (artsen), de Spy Shop, en De Amsterdamse Fietswinkel voor alle interviews! [/important]