fbpx
020 – 280 17 00 EN

Junior ondernemers!

18-12-2013

Zondag 15 december is het zover! De derdejaarsleerlingen presenteren hun creatieve en vernieuwende ondernemingen met een powerpointpresentatie. Met lef en vol trots geven zij aan medeleerlingen en ouders een toelichting bij het ondernemingsplan dat zij de afgelopen zondagen hebben uitgewerkt.

1+1=3

‘Sportschool 010’ maakt reclame met gratis kinderopvang en heeft als motto 1+1 = 3! Deze ondernemers verwachten met 300 leden die elk 30 euro per maand betalen uiteindelijk na aftrek van alle kosten (personeel, huur, afschrijving etc.) een winst te maken van 2000 euro!

‘The Great Taste’, een nieuw klantvriendelijk restaurant in Delfshaven, wil met betaalbare, authentieke Turkse en Marokkaanse gerechten graag veel toeristen trekken! Voor deze gerechten worden een Turkse en een Marokkaanse kok ingevlogen. De leerlingen verwachten dat drie keer per dag alle tafels bezet zullen zijn. Met 144 couverts van ongeveer 11 euro is dat een omzet van 1584 euro per dag!

Fashion, fanshop en games

Het bedrijfje ‘Choice Bag’ nodigt de klanten uit om zelf de kleuren van een multifunctionele opvouwbare tas te kiezen. Vervolgens wordt deze Choice Bag in eigen atelier gemaakt! De ondernemers van het bedrijf ‘Ariana’s Trendy Line’ gaan voor het aanvragen van een startkapitaal met hun businessplan naar de bank. Het bedrijf ontwerpt goedkope en hippe kleding voor meisjes van 12 tot 18 jaar!

‘Fanshop We All Love Famous’! biedt vele fans een unieke gelegenheid om schoolspullen, accessoires, posters, een T-shirt of sweater met een afbeelding van hun idool te bemachtigen! ‘Fantasy Hunters’ is een bedrijf dat met geld van de bank nieuwe spannende games gaat ontwikkelen die ook online te bestellen zijn. De eerste exemplaren die op de markt komen zijn 42 euro daarna zakt de prijs naar 30 euro.

Talentvolle inspirators

Als junior ondernemer hebben de derdejaars onder begeleiding van talentvolle inspirators een goed beeld gekregen wat er zoal komt kijken bij het opzetten van een onderneming!