fbpx
020 – 280 17 00 EN

Kick off 2013-2014

09-09-2013

Jaja beste lezer, het is  dan weer zover. Nadat alle scholen weer gestart zijn, beginnen ook langzaamaan alle weekendscholen weer. Zo ook in Tilburg. Vandaag is juffrouw Chantal al hard in de weer om alle nieuwe leerlingen op basisschool enthousiast te krijgen voor de weekendschool. Ze start dit jaar met plan 50. Dat betekent precies wat je hoopt. Er mogen nog eens tien extra leerlingen meedoen met de weekendschool. Dat betekent echter niet dat er van elke school extra leerlingen mogen komen. Nee, het is namelijk zo dat er na Antares vorig jaar nog twee scholen uit Tilburg-West bij zijn gekomen. ’t Wsndelbos en Hubertus doen vanaf dit jaar ook mee.

Reünie
Lichtingen 7 en 8 mochten  gisteren weer starten. Het ochtenddeel werd vooral ingericht om nog eens stil te staan bij regels en motivatie, dat is niet altijd even leuk maar het is niet geheel onhandig om zulke dingen toch nog even aan te halen. Maar dan als de zon weer over het land trekt, wordt er gestreden. eerst tijdens een spannend spel Ho-Chi-Ha (spreek het met Aziatische tongval uit), met samoeraizwaarden moeten de kinderen slinkse manieren vinden om elkaar te slim af te zijn. Juf Chantal had dit spel opgepikt tijdens een van haar verre reizen naar het verre oosten (van Europa weliswaar…) De kinderen vinden het fantastisch het wederom samenzijn voelt toch ook wel een beetje als een heuse reünie.

Maarschalk
’s Middags is iedereen ambitieus. We spelen Levend Stratego. Kolonel of generaal zijn is dan niet goed genoeg. Maarschalk wil iedereen zijn. Gek genoeg zijn een aantal kinderen slim genoeg om als spion op de loer te liggen. Maar eigenlijk gaat het niet zo zeer om winnen of verliezen (oké voor sommige wel Ussama!), maar vooral om het weer samen zijn en het beleven van een heerlijke dag in de bossen. Volgende week beginnen de echte vakken weer, nu is het nog even rustig aan opstarten en zonder echt verplichtingen gewoon samenzijn.