fbpx
020 – 280 17 00 EN

Kijken, kijken….en kopen!

10-11-2014

Op zondag 9 november was het dan eindelijk zover!

Na weken hard werken mochten de derdejaars leerlingen van de weekendschool hun producten verkopen op hun eigen Ondernemersmarkt! Voor de ouderen van ’t Huis aan de Vecht was er genoeg te zien, beleven én proeven.

Zo werd er Marokkaanse thee verkocht. “Heel lekker en bijzonder”, volgens een oudere dame die het voor het eerst proefde. Ze nam er ook een cupcake bij, mét chocoladehagelslag. “Dát ken ik dan weer wel, haha.” Een groepje leerlingen verkocht wenskaarten. De koper mocht een boodschap opschrijven, en de leerlingen zorgden er vervolgens voor dat de kaart naar de zieke kinderen van Make a Wish gaat. Wat een mooi idee!

Wie van mooie dingen houdt, zat sowieso goed op de markt! Er werden zelfgemaakte armbandjes verkocht gemaakt van loombandjes en wol. “Dat heb ik vroeg ook nog weleens gedaan”, aldus een bezoeker. Rollators en rolstoelen werden versierd met de mooiste glitters, stickers en slingers. Ondertussen konden de mensen genieten van een lekker koekje en luisteren naar dwarsfluitmuziek van een van de leerlingen. Voordat het echter té rustgevend werd (en er mensen in slaap zouden dommelen) klonk echter een enthousiaste stem door de ruimte. “35!!……nummer 35!”. De bezoekers hadden ineens alle aandacht voor het podium, want daar was de loterij begonnen. Nadat daar de prachtige prijzen waren verdeeld, werd het tijd om op te ruimen na een mooie middag. Twee leerlingen besloten een laatste poging te wagen, en liepen nog even rond met hun grabbelton. En met succes! “Gefeliciteerd mevrouw, u hebt slijm gewonnen!”.