fbpx
020 – 280 17 00 EN

Kinderboekenschrijver Jacques Vriens voor de klas

05-07-2019

Het gebeurt niet elke dag dat één van de bekendste kinderboekenschrijver les komt geven.

Ondanks dat de leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Caleidoscoop in Almere al journalisten, dokters, sterrenkundige en advocaten voor de klas hebben gehad was de IMC Basis les van deze week wel heel bijzonder. Dé echte schrijver van het verfilmde kinderboek “Achtste groepers huilen niet” kwam deze vrijdag les geven.

En wat leer je van een schrijver? Luisteren, schrijven, lezen en voordragen. Jacques vertelde over zijn jeugd waarin hij opgroeide in een hotel en toneel speelde met buurtgenootjes. Hij kan prachtig voorlezen, de kinderen luisterden ademloos naar zijn verhalen. Aan het eind van de les gaf Jacques Vriens nog een belangrijke boodschap mee: “Geef de moed nooit op, als je iets graag wilt dan moet je daar altijd voor gaan. Ik was als kind niet goed in spelling, wanneer ik een verhaal schreef dan kreeg altijd alles met rode strepen in mijn werk terug. Had ik toen geluisterd naar de negatieve woorden, dan had ik hier nu nooit gestaan.”

 De leerlingen gingen na de introductie zelf aan de slag met het bedenken van een oplossing voor een verhaal. De start van het verhaal is speciaal voor deze les door Jacques Vriens geschreven. Om de voordrachten werd smakelijk gelachen door Vriens, leverden luid applaus en trotse gezichten op. De kinderen hebben afgesloten met vele mooie complimenten aan de gastdocent.

Natuurlijk kon een signeersessie niet ontbreken. Voor de leerlingen die nog geen boek hadden, heeft boekhandel Bruna uit Parkwijk boeken voor verschillende leeftijden verzorgd. Wie weet ligt er binnenkort zelfs één van de verhalen van de leerlingen tussen.