fbpx
020 – 280 17 00 EN

Mouna biedt KinderTrendrede aan in raadsvergadering

23-07-2020

In januari schreven we al eens over de benoeming van Mouna Makan tot Kindercultuurburgemeester 2020.Mouna, die het programmaIMC on Tour volgt op basisschool de Fontein in Breda kreeg de keten omgehangen door Burgemeester Paul Depla en zei toen; ‘Kunst en cultuur is voor iedereen, én voor iedereen anders. Want iedereen gebruikt zijn eigen fantasie.’ Aldus de kersvers gekozen Kindercultuurburgemeester. Vanuit haar functie heeft zij bijgedragen aan diverse activiteiten. Zo nam Mouna deel aan de laatste raadsvergadering van het jaar (zie foto’s) in bijzijn van o.a de wethouder van Cultuur& Jeugd Marianne de Bie.

De afgelopen periode was natuurlijk anders dan anders. Maar ondanks dat heeft Mouna niet stilgezeten!
Vanuit haar functie heeft zij bijgedragen aan diverse activiteiten. Zo nam Mouna deel aan de laatste raadsvergadering van het jaar (zie foto’s) in bijzijn van o.a de wethouder van Cultuur& Jeugd Marianne de Bie.

De debatraad vindt niet alleen op een bijzondere locatie plaats, maar begint ook bijzonder, namelijk met de KinderTrendrede. Welke dit jaar werd aangeboden door Kindercultuurburgmeester Mouna en haar vriendin Larise, namens alle betrokken kinderen. Met de prachtige boodschap; “Met de fantasie van kinderen kunnen we de toekomst veranderen”.

Over KinderTrendrede
De KinderTrendrede is een voordracht en document gemaakt door kinderen waarin zij aangeven hoe zij graag de toekomst zouden willen zien. Door jongeren over de toekomst te laten nadenken zijn ze beter voorbereid op de toekomst en voelen zij zich gesterkt hier zelf vorm aan te geven.
Kinderen tussen de 9 en 13 jaar volgen toekomstlessen op scholen en bij partner jeugdorganisaties. Ze komen samen om hun toekomstideeen te bespreken en dragen deze dan
voor aan burgemeester en wethouders in de jaarlijkse KinderTrendrede.

 

 

 

 

Lees hier het artikel dat we eerder schreven over Mouna’s benoeming.

Bekijk hier het filmpje dat is gemaakt over de KinderTrendrede.

Lees de KinderTrendrede hier.