Klassendocent gezocht voor Amsterdam Zuidoost

06-08-2019

Vacature: Klassendocent Amsterdam Zuidoost (8 uur)

Wie met volle overtuiging zijn interesses volgt, haalt het meeste uit zijn leven. Daarom laat IMC Weekendschool nieuwsgierige jongeren drie jaar lang kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. We richten onze lessen zo in, dat er prikkelende, magische momenten ontstaan. Dat worden ervaringen die bijblijven en de horizon verbreden. We stimuleren het lef van onze leerlingen en bieden hen een ijzersterk netwerk. Zo geven we hun de bagage mee om te kunnen worden wie ze willen zijn.

Iets voor jou?

Ben jij net zo nieuwsgierig in verschillende vakgebieden en de wereld om je heen als onze leerlingen? Kan jij vanuit deze nieuwsgierigheid en eigen kwaliteiten de ontmoeting tussen de leerlingen en gastdocenten begeleiden? Stimuleer jij de leerlingen om vragen te stellen, samen te werken en nieuwe dingen te proberen? Sta jij pedagogisch sterk voor een dynamische groep? Heb jij leservaring en affiniteit met jongeren van 10-14 jaar bij voorkeur uit Amsterdam (Zuidoost)? Kom dan als klassendocent IMC Weekendschool Amsterdam Zuidoost versterken!

IMC Weekendschool

Op IMC Weekendschool krijgen jongeren tussen 10 en 14 jaar de kans om nu al meer te leren over later. Elke zondag krijgen leerlingen van IMC Weekendschool gastlessen en workshops van enthousiaste professionals over hun beroep. Leerlingen maken zo kennis met meer dan 15 vakgebieden als Journalistiek, Architectuur, Theater, Geneeskunde, Natuur, Techniek, Recht en Ondernemen. Tegelijkertijd werken ze aan vaardigheden, talenten en hun zelfvertrouwen.

Er zijn in totaal 10 vestigingen in Nederland. Iedere vestiging heeft in totaal drie jaargroepen startend met leerlingen uit groep 7 van 10 geselecteerde basisscholen uit de buurt. Elke jaargroep heeft een jaarcoördinator en één of twee klassendocenten. Aan alle medewerkers biedt IMC Weekendschool regelmatig intervisie en trainingen aan.

Vestiging Amsterdam Zuidoost

Als klassendocent maak je deel uit van het vestigingsteam Amsterdam Zuidoost. Je werkt op de zondag samen met een jaarcoördinator (en mede-docent) uit het team, die verantwoordelijk is voor de organisatie van het lesprogramma. Jaarlijks start er een nieuwe groep van minimaal 45 leerlingen aan het traject, die verdeeld wordt over twee klassen. Leerlingen komen van 10 verschillende basisscholen. De lessen worden gegeven op het ROC- MBO College Zuidoost (Fraijelemaborg 135).

• Je begrijpt het concept en de doelstellingen van IMC Weekendschool.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het zelfstandig begeleiden of lesgeven van een groep leerlingen in de leeftijd van 10-13 jaar.
  • Je kunt zelfstandig het lesprogramma uitvoeren en kan improviseren waar nodig.
  • Je bent communicatief sterk en hebt sterke pedagogische eigenschappen.
  • Je kunt vrijwilligers aansturen en instrueren.
  • Je bent alle leszondagen beschikbaar.

Taken & verantwoordelijkheden

• Je werkt iedere zondag van 09:00 tot 16:00 (m.u.v. de schoolvakanties).
  • Je bent op zondag de docent van ongeveer 20 leerlingen in je eigen klas en bent samen met de jaarcoördinator verantwoordelijk voor de gehele jaargroep.
  • Je zorgt voor een veilige en positieve groepssfeer binnen je klas, in en rondom de leslocatie en op excursie. Je spreekt leerlingen aan op gewenst en ongewenst gedrag.
  • Je stuurt in de klas een team van vrijwilligers aan en ondersteunt de gastdocenten en begeleiders bij de uitvoering van de les.
  • Je stimuleert en verduidelijkt de communicatie tussen leerlingen en gastdocenten/begeleiders.
  • Je bereidt iedere les voor aan de hand van een verkregen dagprogramma en (telefonisch) contact met de jaarcoördinator.
  • Je schrijft na iedere les een dag evaluatie en vult elk half jaar een leerlingvolgsysteem in.
  • Je houdt de administratie m.b.t. je eigen groep bij.
  • Je bent aanwezig bij 3 teamtrainingen/intervisiebijeenkomsten die door het jaar heen worden georganiseerd.

Interesse?

Heb je interesse in deze mooie en uitdagende functie? Stuur dan je motivatiebrief en CV uiterlijk 20 augustus 2019 naar Dutcha.smith@weekendschool.nl.

De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de week van  26 Augustus 2019. Een verplichte meeloopdag/ lesopdracht zal onderdeel zijn van de sollicitatie. Hou alvast rekening met deze data in je agenda.

Je start 1 September 2019 en ontvangt per gewerkte zondag €86,70 bruto.

Kijk voor informatie op www.imcweekendschool.nl.

Ook in de rest van Nederland hebben we vacatures. Bekijk ze hier: www.imcweekendschool.nl/vacatures