Klassendocent IMC Weekendschool Amsterdam Noord – 8 uur per week

11-04-2019

Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing? Ben jij nieuwsgierig naar de wereld en op zoek naar inspirerende ontmoetingen tussen leerlingen, gastdocenten en partners.

IMC Weekendschool Amsterdam Noord zoekt  klassendocenten!

Over IMC Weekendschool
IMC Weekendschool verzorgt aanvullend onderwijs voor jongeren van 10-14 jaar oud op plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. Drie jaar lang laten we jongeren elke zondag kennismaken met enthousiaste professionals en hun vakgebieden. We bieden ze verbreding van hun horizon en de drive om voor hun dromen te gaan. De leerlingen ontdekken hun interesses, ontwikkelen vaardigheden en bouwen aan een ijzersterk netwerk.

IMC Weekendschool Amsterdam Noord heeft drie jaargroepen. Iedere jaargroep bestaat uit twee klassen van  20 leerlingen. Ons team en onze leerlingen hebben een uitgesproken eigen identiteit. Recht voor z’n raap; aanpakkers met het hart op de tong; maar ook puur, betrokken en hecht.

Per 1 september 2019 zijn we op zoek naar nieuwe klassendocenten

Jouw functie bestaat uit de volgende werkzaamheden:

• Je bent op zondag docent van 20 – 25 leerlingen in je eigen klas en bent samen met de jaarcoördinator verantwoordelijk voor de gehele jaargroep.
  • Je zorgt voor een veilige en positieve groepssfeer binnen je klas, in en rondom de leslocatie en op excursie. Je spreekt leerlingen aan op gewenst en ongewenst gedrag.
  • Je stuurt in de klas een team van vrijwilligers aan en ondersteunt/begeleidt de gastdocenten en begeleiders bij de uitvoering van de les.
  • Je bereidt iedere les voor aan de hand van een verkregen dagprogramma en telefonisch contact met de jaarcoördinator.
  • Je evalueert de lessen samen met je jaarcoördinator en monitort de ontwikkeling van de leerlingen
  • Je bent aanwezig bij 3 teamtrainingen die door het jaar heen worden georganiseerd.

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs. IMC Weekendschool ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen.

Je start per 1 september 2019. Je krijgt per gewerkte zondag € 86,70 bruto betaald.

Wat bied jij ons?

Je staat graag voor een groep en communiceert vlot met verschillende doelgroepen. Je kunt zelfstandig een lesprogramma uitvoeren. Je beschikt over sterke pedagogische eigenschappen en je hebt oog voor alle leerlingen. Je kunt vrijwilligers aansturen en motivieren. Je bent niet bang om in te grijpen in de les en verduidelijkt de communicatie tussen leerlingen, gastdocenten en begeleiders. Je improviseert waar nodig en raakt niet snel in paniek. Verder begrijp jij het concept en doelstellingen van IMC Weekendschool als geen ander en heb je aantoonbare ervaring met het zelfstandig begeleiden van een groep leerlingen.

Je bent alle leszondagen beschikbaar en werkt iedere zondag van 9.00 tot 16.30 (behalve tijdens schoolvakanties

Is dit jouw nieuwe bijbaan? Sta je te springen om onze nieuwe klassendocent te worden? Stuur dan voor dinsdag 30 april 2019 een goed verhaal over waarom we jou moeten kiezen samen met jouw CV naar: Jotte Hof jotte.hof@weekendschool.nl

Procedure:

Ronde 1 Sollicitatiegesprekken:            Dinsdag 7 en donderdag 9 mei

Ronde 2 Meeloop dag                           Zondag 12 mei

Voor vragen kun je terecht bij locatiemanager Jotte Hof  per mail of telefoon, bereikbaar van dinsdag t/m donderdag op 06 11 322 067

Naast deze vacature zijn er ook nog andere vacatures in heel Nederland bij Stichting IMC Weekendschool. Bekijk ze allemaal op https://www.imcweekendschool.nl/vacatures