fbpx
020 – 280 17 00 EN

Knallende afsluiting bij Dura Vermeer

04-05-2015

‘Waar komt de naam Dura Vermeer eigenlijk vandaan?’ vraagt een 10-jarige architect in de dop. ‘En, wat doet u precies?’ legt een ander Rob Tummers (Directeur Bouwen van Dura Vermeer) voor. Het is zondag 19 april als twintig leerlingen van IMC Weekendschool Rotterdam Zuid een kijkje nemen bij de bouw van een nieuw zorghotel. Bij het betreden van de bouwkeet gaan zij schuil onder een grote helm en worden er veiligheidsschoenen gedragen.

En de schoenen? Die zijn best spannend! ‘Ga eens op mijn voeten staan,’ tikt Aleyna een medeleerling aan. ‘Ik voel echt helemaal niets hoor,’ merkt zij als iemand op haar rechtervoet gaat staan. Nadat aan alle veiligheidseisen is voldaan, betreden de weekendschoolleerlingen in twee groepen de bouwplaats. Dit gebeurt onder begeleiding van werkvoorbereider Remko Bentvelsen en de hoofduitvoerder Leo Boeren.

De leerlingen beginnen bovenin het gebouw en trotseren daarvoor houten trappen en donkere hallen. Eenmaal op de bovenste etage kijken de leerlingen verbaasd om zich heen. ‘Maar meneer, er is nog best weinig af!’ merkt een weekendschoolleerling op. Werkvoorbereider Remko beaamt dit en legt uit dat een gebouw altijd van beneden naar boven wordt gebouwd. ‘Hoe verder we naar beneden gaan, hoe meer er af is,’ legt hij uit. De leerlingen bezoeken iedere verdieping en zien dat Remko gelijk heeft.

De mannen van Dura Vermeer hebben duidelijk iets losgemaakt. Onderweg blijven de leerlingen maar vragen stellen. Hoe wordt draadloos internet aangelegd? Waarom ligt er poeder op de grond? Krijgen alle kamers dit behang? Even lijkt er geen einde aan het vragenvuur te komen, maar de tijd is onverbiddelijk, het moment van afscheid is daar. Met een goodiebag onder de arm en een onvergetelijke ervaring op zak, lopen de leerlingen terug naar bushalte Strevelsweg. In drie woorden? Een geweldige dag!