fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen onderzoeken bedrijfsprobleem met KPMG

28-04-2016

Leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam West kregen begin april een uitdagende bedrijfscasus van KPMG. Leerlingen presenteerden daarover hun advies op 24 april aan partners van KPMG en aan de trotse ouders.

160417 IMCWS AW12 Bedrijfseconomie 2 (KPMG) (41)
“Prachtig om de kinderen te zien leren.” (Christine Froger, accountant KPMG en gastdocent)

Maar liefst 33 medewerkers van KPMG Financial Services hebben onze tweedejaars leerlingen in drie zondagen laten kennismaken met Bedrijfseconomie. Het mini-traineeship bestond niet alleen uit het onderzoeken van een financieel bedrijfsprobleem, maar ook uit het oefenen van ‘zakelijke etiquette’. Want hoe stel je jezelf voor in een bedrijf? Hoe strik je een stropdas? Hoe interview je een klant?

“We mochten met bedrijfsauto’s naar het kantoor van KPMG, superleuk!” (Widjai,11 jaar)

Met de workshop zakelijke etiquette bereidden de leerlingen zich voor op hun bezoek aan het kantoor van KPMG. Tijdens deze tweede les werd er onderzoek gedaan naar het financiële beleid van ‘Supermarkt West’. Negen groepjes leerlingen en hun KPMG-coach interviewden daarvoor de ‘bedrijfsmanager’ van dit fictieve bedrijf. En dat ging er kritisch aan toe! Een belangrijk onderdeel van de interviews was namelijk het doorvragen.

“Het was nog best moeilijk om de bedrijfsmanager te interviewen, want hij gaf de hele tijd andere antwoorden.” (Ainhoa, 11 jaar)

Nadat de leerlingen zo veel mogelijk informatie hadden verzameld en verwerkt in een presentatie, was het zondag 24 april tijd om hun advies voor te leggen aan een jury bestaande uit vier partners van KPMG. Ook veel ouders waren aanwezig op dit officiële moment en zagen hoe hun eigen kinderen met overtuiging en durf voor de groep stonden. De presentaties van twee groepjes leerlingen kregen uiteindelijk de titel ‘beste advies’ van de jury.

“Het was erg leuk om bij de presentaties te zijn deze zondag. Leuk om te zien hoe ze groeien!” (José, moeder van leerling)

De intensieve samenwerking van alle groepjes leerlingen met hun KPMG-coach leverde niet alleen originele adviezen op voor ‘Supermarkt West’, maar resulteerde ook in een echte ontmoeting met de medewerkers en het werk van KPMG.

‘Toen ik in dienst kwam van KPMG, heb ik meteen gezegd dat ik bij de weekendschool wilde helpen. Ik vind het belangrijk om iets voor de maatschappij te doen’. (Sinem Malkoҫ, auditor KPMG en gastdocent)