fbpx
020 – 280 17 00 EN

Krasgedichten en drummen op mayonaisebussen

03-07-2017

Het eerste jaar van IMC Weekendschool zit erop voor de leerlingen uit jaar 1! Het jaar is voorbij gevlogen. Het was een vol en dynamisch eerste jaar. De leerlingen stortten zich nieuwsgierig, verwonderd, soms boos, maar heel vaak met enorm veel plezier in de lessen waarin zij spelenderwijs leerden over zichzelf, elkaar en de wereld.

In het begin van het jaar kropen de leerlingen in de huid van een journalist en gingen zij op zoek naar verhalen uit Noord. Zij leerden kritisch kijken en stelden héél veel vragen! Tijdens het vak Geneeskunde liepen zij in witte jassen door het BovenIJ  Ziekenhuis, reden zij in de ambulance, hechtten zij een mango en leerden zij alles over een bevalling. Daarna kregen zij les van wetenschappers en ontmoetten zij een robot. Zij schilderden op doeken (én op elkaar!) en showden trots hun kunstwerken op een echte expositie. Ze dansten wild op de beats van hun die hun klasgenoten produceerden achter de draaitafels in de Valk.

Het jaar werd afgesloten met het vak Taal & Poëzie. Met speciale dank aan: Fonds 21 en A’DAM Music school  Het plezier beleven aan taal stond centraal.  Door middel van taal kun je je gevoelens, ervaringen, wensen en willen uitdrukken. Hoe groter je taalvaardigheid, hoe beter je uitdrukkingsvermogen en ook overtuigingskracht kan worden. En dat zien we graag op de weekendschool! Op de laatste dag van het jaar kregen de leerlingen hun certificaat. Zij gaven een wervelend optreden en toonden hun geschreven gedichten, verhalen en raps in een film.

Deze film willen we natuurlijk met jullie delen:

https://www.youtube.com/watch?v=aLJU2enkV8c

(De film is gemaakt door Arno Stevens en Bram van Dijk)

We bedanken alle enthousiaste gastdocenten en partners voor hun tomeloze inzet en voor het mogelijk maken van dit enerverende jaar. We zien jullie heel graag weer het volgend schooljaar!