fbpx
020 – 280 17 00 EN

Kunstveiling ten behoeve van IMC Weekendschool

28-09-2012

26 september 2012
Al jarenlang volgen de tweedejaarsleerlingen een lesdag bij de Rechtbank Rotterdam;  altijd weer een groot succes. De Rechtbank Rotterdam verraste ons dit jaar met een mooi initiatief; een kunstveiling. De opbrengst, een bedrag van € 640, werd aangeboden aan IMC Weekendschool Rotterdam.

De Kunstcommissie van de Rechtbank Rotterdam heeft dit jaar een fotowedstrijd uitgeschreven onder zijn medewerkers en die van het Openbaar Ministerie. Ze werden gevraagd om hun eigen foto’s in te sturen die vervolgens geveild zouden worden voor het goede doel: de weekendschool . Uiteindelijk hebben meer dan dertig (amateur)fotografen hun foto’s ingezonden en vond op donderdag 5 september 2012 de veiling plaats.

De president van de Rechtbank Rotterdam de heer Van Veen, tevens voorzitter van de Kunstcommissie, presenteerde de foto’s en maakte de prijswinnaars bekend. Daarna kwam de veilingmeester die zorgde dat de foto’s voor hoge bedragen geveild werden. Zowel de organisatie van de veiling als alle leerlingen en medewerkers van IMC Weekendschool Rotterdam, waren zeer verheugd met het resultaat. Het bedrag van € 640 zal dan ook goed besteed worden, want aan het einde van het jaar, vlak voordat de leerlingen de grote stap naar de middelbare school gaan maken, mogen ze allemaal voor een bepaald bedrag nieuwe schoolspullen gaan kopen.  

        ‘The approach’ – Laurens Kobus