fbpx
020 – 280 17 00 EN

Over land en zee met Wärtsilä

22-02-2018

Wärtsilä: de derdejaarsleerlingen van IMC Weekendschool uit Tilburg hadden er nog niet eerder over gehoord. Maar vanaf nu zullen ze het niet snel vergeten. Het bedrijf, met vestigingen over de hele wereld, heeft een diepe indruk achtergelaten op de leerlingen.

De derdejaars maakten in januari kennis met ‘Meneer Tinus’ (Tinus van Vugt). Hij kwam als gastdocent naar Tilburg University om de leerlingen mee te nemen in de wereld van Wärtsilä. Tijdens de introductie liet meneer Tinus hen filmpjes zien, waar ze stijl van achterover vielen: ‘’Zijn propellers van schepen zó groot? En jullie maken die? Hoe dan?!’’. Op die vragen kregen de nieuwsgierige leerlingen antwoord op 16 februari, toen zij te gast waren in the Land & Sea Academy van Wärtsilä in Drunen.

Meneer Tinus nam ze mee op ontdekkingstocht door het trainingscentrum. De leerlingen keken hun ogen uit. Daar stonden ze dan: de enorme schroeven uit de filmpjes die ze eerder hadden gezien. En het bleef niet bij kijken deze middag, de leerlingen mochten een echte waterjet machine besturen. Na deze ervaring werden we getrakteerd op een heerlijke uitgebreide lunch. Een echte feestmaaltijd, waar we met z’n allen van genoten. Het was een goede bodem voor de middag, waarin de leerlingen hun eigen bootontwerpen presenteerden.

Tijdens de eerste les van meneer Tinus hadden ze een uitdaging mee gekregen: ontwerp ‘De Gondeletta 2.0’, bootjes voor een Efteling attractie. Daar wisten de leerlingen wel raad mee! Meerdere medewerkers van Wärtsilä kwamen de presentaties bewonderen. Ze waren erg onder de indruk van de plannen én de presentatieskills van de leerlingen. Wie weet hebben ze deze middag een toekomstige collega ontmoet…

Al met al: een zeer geslaagd begin van een mooie samenwerking! Wij danken Wärtsilä, en in het bijzonder meneer Tinus, voor deze leerzame en indrukwekkende dagen.