fbpx
020 – 280 17 00 EN

Laptops tegen kansenongelijkheid: we zoeken er 100

01-02-2021
Deze zin heeft u vast gehoord of gelezen ‘de kansenongelijkheid groeit in Nederland’. Het is op dit moment de meest gebruikte zin in de media. Maar kansenongelijkheid begint ergens en is tastbaar. Bijvoorbeeld in een gezin met vijf kinderen dat in deze corona-crisis het online onderwijs van hun kinderen met één gezamenlijke laptop moet organiseren of het gezin waarin een goede laptop ontbreekt om de lessen op school te volgen. Uit de praktijk van bijna een jaar online onderwijs weten we dat een goede laptop thuis het verschil kan maken. Stichting IMC Weekendschool zoekt met steun van NL2025 100 laptops voor leerlingen van haar programma’s om verbinding te kunnen maken met hun leerlingen.

Net zoals andere onderwijsinstellingen moest de Stichting IMC Weekendschool van de ene op de andere dag schakelen van fysiek naar online onderwijs. En omdat ons aanvullend onderwijs zich richt op die plekken in Nederland waar dit het hardst nodig is, stuiten we dagelijks op de praktische problemen die variëren van gebrek aan laptops tot kinderen die we uit het oog dreigen te verliezen. Uw hulp maakt echt het verschil.Wilt u laptops doneren?
Neem contact met ons op via communicatie@weekendschool.nl

Over Stichting IMC Weekendschool: Wie met volle overtuiging zijn interesses volgt, haalt het meeste uit zijn leven. Daarom laat Stichting IMC Weekendschool nieuwsgierige jongeren kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. We richten onze lessen zo in, dat er prikkelende, magische momenten ontstaan. Dat worden ervaringen die bijblijven en de horizon verbreden. We stimuleren het lef van onze leerlingen en bieden hen een ijzersterk netwerk. Zo geven we hun de bagage mee om te kunnen worden wie ze willen zijn. Stichting IMC Weekendschool verzorgt aanvullend, motivatie-gericht onderwijs voor jongeren van 10-14 jaar oud, op die plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. We zijn actief op 58 locaties door het land, via de programma’s IMC Weekendschool, IMC Basis, IMC on Tour en IMC Alumni.

Voor meer informatie: www.imcweekendschool.nl