fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen aanwezig bij Nationale Kinderherdenking in Madurodam

08-05-2023

Dit jaar waren leerlingen van ons programma IMC on Tour aanwezig bij de Nationale Kinderherdenking. De kinderherdenking op 4 mei wordt elk jaar compleet georganiseerd voor en door kinderen: de presentator, de interviewer, de zangers, de dansers en zelfs de tolk waren allemaal kinderen. Het George Maduroplein stond ook dit jaar vol kinderen uit alle hoeken van het land, ‘van Terschelling tot Maastricht’, zoals presentator Samir zei.

Dit artikel is geschreven door oud-leerling Hassiba 

Dit jaar waren leerlingen van ons programma IMC on Tour aanwezig bij de Nationale Kinderherdenking.

Een vraag die tijdens de herdenking veel terugkomt is ‘Hoe zou het zijn om in oorlog te leven, kunnen wij dat ons wel voorstellen?’ Nederland leeft al jaren in vrijheid, vrijheid die wij mede dankzij George Maduro hebben. Een verzetsheld die heeft gevochten voor de vrijheid van Nederland. Het park Madurodam is in nagedachtenis voor George Maduro gebouwd.

Eerder in de middag schilderden de leerlingen van IMC on Tour stenen voor de herdenking. Een paar minuten voor acht uur blies trompetspeler Otis (13 jaar) het taptoesignaal en gingen de twee minuten stilte in, geen geluid van auto’s, treinen of trams. Zelfs de vogels zijn niet meer te horen. Na de twee minuten stilte is het tijd voor de leerlingen van IMC on Tour om de geschilderde stenen en bloemen neer te leggen.

In de bus naar huis keken de leerlingen terug op een ervaring die ze niet snel zouden vergeten – lange busrit, Madurodam doorstruinen, spelen op het strand in de zon, en dan een plechtige herdenking te midden van duizenden andere kinderen. Ze hadden veel meegemaakt, en er was veel om over na te denken.

Madurodam partner IMC Weekendschool

Madurodam is partner van IMC Weekendschool. Dankzij het Madurodam Kinderfonds hebben wij het vak Nederlandkunde kunnen ontwikkelen. Hierdoor worden leerlingen gestimuleerd in betrokken en kritisch burgerschap. Een zeer actueel en waardevol vak.