fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen Amsterdam-West bezoeken wethouder Van Poelgeest

25-02-2011

17 februari 2011
Vier leerlingen van vestiging Amsterdam-West hadden 10 februari een afspraak met de Amsterdamse wethouder Maarten van Poelgeest.

De leerlingen hadden bij het vak Politiek volgens een jury het beste burgerinitiatief gepresenteerd. Als prijs mochten ze dit bespreken met de wethouder.

Het winnende burgerinitiatief bestond uit het oprichten van een kinderuitzendbureau ‘Work 4 Kids’. Bij dit uitzendbureau kunnen kinderen van 10 tot 14 jaar klusjes doen zoals auto’s wassen, honden uitlaten, boodschappen doen voor oude mensen en koekjes bakken voor de buurt.

Wethouder van Poelgeest werd heel enthousiast van dit idee. Hij stelde de leerlingen voor de mogelijkheden voor dit idee serieus te gaan onderzoeken. De wethouder en sprak af met de leerlingen dat als zij op zoek gaan naar een locatie, hij zal kijken of die locatie beschikbaar is. Het bezoek erd afgesloten met een handtekening onder een geïmproviseerd contract.

 Inmiddels heeft  leerling Karima al succesvol contact gehad met een locatie. De eigenaren worden nu benaderd. To be continued dus….