fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen Amsterdam West spelen op Orkater met muziektheater

23-03-2015

23 maart

Wat is muziektheater en hoe maak je een voorstelling? Samen met theatermakers van muziektheatergezelschap Orkater gingen leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam West spelenderwijs op zoek naar het antwoord.

Hoe? Door te experimenteren met scene’s en (vrolijke, boze, verdrietige, enge, heftige, zachte en nog veel meer) live muziek, door onderwerpen voor een voorstelling te verzinnen en te spelen voor elkaar, en door eens te kijken waar de decor-, kostuum-, opname- en repetitieruimtes zijn. Een levendige dag met Orkater’s Kofferband, De Nieuwkomers en heel veel theaterplezier!

De workshopdag op Orkater was de tweede les theater voor deze eerstejaars leerlingen. De eerste les vond plaats op de Stadsschouwburg van Amsterdam, waar zij een rondleiding kregen van de schouwburg, theaterspellen deden met Orkater’s Gloria en de mogelijkheid kregen om echte theatermakers te interviewen. De laatste theaterdag is een bezoek aan Orkater’s voorstelling De terugkeer van Hans & Grietje in het Zaantheater.

IMC Weekendschool AmsterdamW Theater Orkater (8) IMC Weekendschool AmsterdamW Theater Orkater (9) IMC Weekendschool AmsterdamW Theater Orkater (10) IMC Weekendschool AmsterdamW Theater Orkater (11)