fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen Amsterdam Zuidoost ontdekken hun horeca-talent in het hotel

13-07-2015

13 juli

Voor het vak Horeca brachten de leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam Zuidoost een bezoek aan verschillende hotels in Amsterdam: Lloyd Hotel, Hampton en Campanile Hotel. “Wanneer mag ik hier stage lopen? Dan kom ik terug!”

Met maar liefst drie hotelbezoeken maakten onze leerlingen uit Amsterdam Zuidoost niet alleen kennis met de verschillende beroepen in een hotel, maar ook met de verschillende stijlen. Een design hotel zoals het Lloyd Hotel ziet er anders uit dan een zakelijk hotel als het Hampton of  het Campanile Hotel en ontvangt daardoor ook andere gasten. Maar wat ze allemaal hoog in het vaandel hebben staan is klantvriendelijkheid en service.

Daar gingen de leerlingen zelf mee aan de slag. Ze stonden gasten te woord achter de receptie, bereidden een lunch in de keuken en maakten de bedden op en de kamers schoon. Ook waren ze onder de indruk van het verhaal van Pamela. Zij is nu ontbijtsupervisor en stuurt een team aan terwijl ze acht jaar geleden begonnen was als ontbijthulp toen ze vanuit Curaçao naar Zuidoost was verhuisd.

Het liefst zouden de leerlingen morgen weer aan de slag gaan in het Lloyd Hotel, het Hampton en het Campanile. Helaas moet je achttien jaar zijn om er te mogen werken. Maar daar had Cylie iets op bedacht ‘Hoe oud moet je zijn om hier stage te mogen lopen? Vijftien? Ha, dat is nog maar drie jaar. Dan kom ik terug!’  

150713 IMC Weekendschool AmsterdamZ Hotel (1) 150713 IMC Weekendschool AmsterdamZ Hotel (2) 150713 IMC Weekendschool AmsterdamZ Hotel (3)

150713 IMC Weekendschool AmsterdamZ Hotel (4)

150713 IMC Weekendschool AmsterdamZ Hotel (5) 150713 IMC Weekendschool AmsterdamZ Hotel (6) 150713 IMC Weekendschool AmsterdamZ Hotel (7)