fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen Groningen bezoeken basketbalwedstrijd

06-12-2011

6 december 2011
Afgelopen zondag hebben de eerstejaars leerlingen uit Groningen voor het vak journalistiek de basketbal wedstrijd GasTerra Flames – Rotterdam bezocht.

Voor aanvang van de wedstrijd kregen de leerlingen uitleg van de verschillende journalisten die de wedstrijd voor de krant, tv en radio moesten verslaan. “Waar kijk je naar tijdens een wedstrijd?”, “Kunnen mensen je thuis nog wel horen als het publiek begint te gillen?” en nog veel meer vragen werden beantwoord.

De spelers kwamen op het veld en de journalisten moesten aan het werk. Voor de leerlingen het moment om van de wedstrijd te gaan genieten. Maar achterover hangen was er niet bij. Er moesten namelijk vragen bedacht worden voor bij de persconferentie.

Na afloop zaten de leerlingen tussen de landelijke en lokale pers en mochten de coaches aan de tand voelen. “Wat was voor u het hoogtepunt van de wedstrijd?”, “Was u zelf ook een goede basketbalspeler?”, “Hoe ziet u de toekomst van het Nederlandse basketbal?” De aanwezige pers was druk aan het meepennen toen de coaches hierop antwoorden.

We willen GasTerra Flames bedanken voor het beschikbaar stellen van de kaarten en de journalisten voor alle uitleg en hulp.