fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen van IMC Basis Roermond bezoeken bedrijfsschool installatietechniek

06-02-2017

Doet een installatiebedrijf eigenlijk een beetje wat Microsoft ook doet? Daar moest de opleidingsdocent installatietechniek en gastdocent voor de leerlingen van de Kasteeltuin en Vincent van Gogh school in Roermond toch even over nadenken. Het bleek dat iets installeren op de computer toch iets anders is dan wat medewerkers van een installatiebedrijf deden.

20170119_144437Bij aanvang van de les bleek dat de installatietechniek en de wereld die hier bij hoort erg onbekend was bij de leerlingen. De gastdocent begon met een brainstorm en toen bleek dat leerlingen toch stiekem wel heel veel wisten: die buizen onderin het keukenkastje, stopcontacten, dat ronde ding dat zoemt op zolder, zonnepanelen, regenpijpen; ze wisten toch al wel heel veel. Volgens gastdocent Gijs Sars kan iedereen werken in de installatietechniek: jong of oud, meisje of jongen, werken met je handen als monteur of juist werken met je hoofd als calculator.

20170119_141840Te lang douchen
Op het moment dat installateur Gijs Sars hoorde over IMC Basis wilde hij gelijk meehelpen met deze gave dag. Zijn eigen medewerkers worden zelf geschoold door IWNederland, een bedrijfsschool voor de installatiebranche. Gijs regelde dat de deuren  open gingen voor de leerlingen van IMC Basis. Enorm leerzaam om te zien waar die meterkast nou eigenlijk voor is en door het zien van die verbruiksmeter wist een leerling ook direct waarom haar moeder altijd riep dat ze te lang douchte.

Terug naar school
Aan het einde van de dag wilde een leerling weten wanneer hij naar deze school kon gaan. Het bleek een teleurstelling dat hij eerst naar de middelbare school moest. Het liefst zou hij al direct starten bij deze bedrijfsschool. Een applaus voor de gastdocenten en ook nog eens leuke sleutelhanger voor de leerlingen. Een geslaagde middag met mooie leermoment voor de leerlingen, vonden ook de leerkrachten, gastdocenten, directeur van IWNederland Zuid en Gijs Sars zelf.

Namens de leerlingen van groep 7 van de Kasteeltuin en Vincent van Gogh school enorm bedankt en graag tot volgend jaar!