fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen IMC on Tour Schiedam maken alter-ego’s

De leerlingen van IMC on Tour in Schiedam en Rotterdam kregen les van cultureel platform MAMA . Van jonge kunstenaars leerden zij alles over schilder- en performance kunst. En over hoe het is jezelf te uiten op een creatieve manier. Ook tekenden, schilderden en knutselden de leerlingen hun alter-ego’s. Daarvan morgen de resultaten! Voor kinderen die nieuw zijn in Nederland leent een vak als kunst zich goed om spelenderwijs de Nederlandse taal eigen te maken. Woorden en begrippen krijgen context en duiding waardoor de taal voor hen gaat leven.

Een masker maken voor je eigen Alter Ego. Dat was een van de uitdagingen. Het maken van een Alter Ego masker is een goede manier om leerlingen vrij en onbevangen na te laten denken. Het geeft de mogelijkheid om een andere kant van jezelf te ontdekken én te ervaren, zonder schaamte of beperkingen.​

De workshops zijn geïnspireerd door de tentoonstelling On Collective Care & Togetherness ​van Leana Boven. Speciaal ontwikkeld voor IMC On Tour door het educatie team van MAMA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blijf verbonden

Onze hoofdsponsoren