fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen maken persoonlijke film tijdens IMC on Tour Summer school

24-07-2020

We horen ‘een oma die lacht’ en ‘mijn zus die zingt’

De leerlingen van de IMC on Tour Summer School in Deventer maakten afgelopen week deze prachtige video. In de video die zij in 3 lessen maakten, presenteren de leerlingen hun eigen gedichtjes, dromen en herinneringen. Het geen er voor zorgt dat het een intiem en persoonlijke film is geworden.

De leerlingen nemen de kijker zo mee op reis en ontdekken ‘de woestijn in Eritrea’, de ‘zee in Roemenië’, ‘de zon in Algerije’ en de ‘bergen in Iran’. We horen ‘een oma die lacht’ en ‘mijn zus die zingt’.

Ook leren we over nieuwe ervaringen van de leerlingen; ‘ik kan fietsen, ik voel de wind’, ‘nu speel ik piano, ik wil alles leren’ en ‘ik ren, als een tijger’.

De lessen en de video werden geproduceerd door filmproductiebedrijf De Mannen zonder Pak.

IMC on Tour – Summer School

De IMC on Tour Summer School is van start. Tijdens de eerste drie weken van de zomervakantie organiseert IMC on Tour voor hun leerlingen, die het hele jaar hebben mee gedaan aan het programma, de Summer School. De Summer school is altijd een groot succes en wij merken in deze tijden van corona dat de behoefte hieraan nog groter is. Leerlingen hebben de laatste maanden veel thuis gezeten, vaak niet in ideale omstandigheden, achterstand opgelopen wat betreft de Nederlandse taal en hun sociaal-emotionele ontwikkeling.

Daarom organiseert IMC on Tour dit jaar een uitgebreidere versie van onze Summer School. Iedere ochtend krijgen de leerlingen ondersteuning met taallessen door docenten van de School der Poëzie, en in de middag gaan zij leuke en leerzame activiteiten ondernemen. Deze staan in het teken van natuur, cultuur, sport en spel. Voor deze lessen ontvingen wij een donatie van The Belron Ronnie Lubner Charitable Foundation.

De coördinator maakt samen met gastdocenten en organisaties het programma en bijbehorend lesmateriaal. Doordat we ervaring hebben in het werken in kleine groepjes op verschillende locaties kunnen we ons programma zo inrichten dat we het geheel volgens de richtlijnen van het RIVM kunnen organiseren.

Foto serie van de Week
Bekijk hier de eerdere Fotoseries van de Week.