Leerlingen doen mee aan fotowedstrijd

21-06-2012

21 juni 2012
Zaterdag 2 juni togen zesentwintig enthousiaste leerlingen van de IMC Weekendscholen in Amsterdam Zuidoost en Amsterdam Noord naar de binnenstad.

Twee weken later zou het Werelderfgoedweekend plaatsvinden en zou de Amsterdamse grachtengordel in het zonnetje worden gezet. De leerlingen mochten een bijdrage leveren aan die gebeurtenis, dus de grachtengordel speelde dan ook de hoofdrol in de wedstrijdopdracht. In groepjes gingen leerlingen de grachten op om die zo mooi mogelijk op de foto te zetten.

Twee weken later kreeg Burgemeester Van der Laan van Staatssecretaris Zijlstra een UNESCO plaquette voor de Amsterdamse grachten. Vol trots lichtten de leerlingen vervolgens  hun prachtige foto’s toe. Op het podium kreeg het groepje met de winnende foto een prijs van de burgemeester. Hierna mochten zij ook nog eens een half uur lang alles vragen aan de burgemeester wat ze maar wilden. Een rondvaart door de grachten maakte de feestvreugde compleet.

Foto’s: Pim Rusch